loading . . . DITANGGUNG
LifeLine loading bar
Neunggeul pamadegan umum

UK STRIKES: 1 ti 3 Dewasa Hayang Watesan dina Serikat Buruh

Neunggeul pamadegan umum

Unwrapping jumlahna: Pamuda paling ngadukung serangan, tapi serikat pekerja kaleungitan dukungan umum

JAMINAN FACT-CHECK (Rujukan): [Statistik resmi: 5 sumber]

| Ku Richard Ahern - Pos, pagawe rel, guru, perawat, medics, sarta daptar nuluykeun sakumaha leuwih industri meunang pencét jeung aksi mogok sakuliah Britania Raya.

Salah sahiji serangan signifikan anu munggaran dimimitian dina bulan Agustus 2022, nalika langkung ti 100,000 pagawé pos nyandak 18 dinten aksi mogok sacara strategis sumebar ka sasih-sasih sateuacan Natal. Hasilna, nu karajaan Inggris ningal gangguan anu ageung pikeun pangiriman Natal, kalayan mogok terakhir dina taun lumangsung dina Hawa Natal.

Ti saprak éta, ngan langkung seueur industri anu ngagabung sareng aranjeunna. Gangguan panggedéna dina taun énggal nyaéta ti pagawé NHS, kalebet perawat sareng staf ambulan. Masarakat parantos ngingetkeun ngeunaan telat anu ageung nalika nelepon 999 pikeun kaayaan darurat médis sareng ngan ukur pikeun kaayaan darurat "hirup sareng anggota awak".

Perawat parantos nyebat mogok panggedéna dina sajarah NHS, nyababkeun sistem kaséhatan anu tos tegang.

Jalma-jalma Inggris sangsara akibatna, tapi naha aranjeunna cekap? Atanapi aranjeunna nangtung sareng serikat pekerja ngalawan pamaréntah sareng korporasi?

Hayu urang buka bungkus data…

Hakim Ketanji Brown Jackson
Neunggeul rojongan publik: survey on nu pagawe rojongan publik nyokot aksi mogok. sumber: YouGov

Panginten anu heran, serangan anu paling pikasieuneun sareng signifikan pikeun masarakat nyaéta anu ayeuna gaduh dukungan anu paling kuat.

Saméméh serikat buruh meunang uap, polling dicokot dina Juni 2022 nunjukkeun yén masarakat ngagaduhan paling simpati pikeun perawat, dokter, sareng patugas pemadam kebakaran sareng sahenteuna pikeun staf universitas, PNS, sareng pengacara.

Pamadegan éta masih aya dugi ka ayeuna…

Pangseueurna data panganyarna dikumpulkeun ku YouGov dina 20 Désémber 2022 jelas nunjukkeun yén masarakat sacara ageung ngadukung perawat, staf ambulan, sareng patugas pemadam kebakaran anu ngahalangan unggal industri sanés. Perawat nahan tempat anu paling luhur kalayan 66% jalma di tukangeunana; staf ambulan datangna dina kadua kalayan rojongan 63%, sarta patugas pemadam kebakaran balik aranjeunna dina 58%.

Guru sareng pagawé pos ogé ngagaduhan dukungan anu saé, kalayan sakitar 50% masarakat di tukangeunana.

Pagawe anu nyalametkeun kahirupan ngagaduhan dukungan anu paling kuat ti masarakat, sanaos akibat anu tiasa ditimbulkeun ku serangan.

Nurunkeun daptar, masarakat nunjukkeun pangrojong pangsaeutikna pikeun PNS, Angkutan pikeun pagawé London, sareng pemeriksa nyetir, numutkeun data YouGov ti Désémber.

serikat dagang pamadegan umum serikat dagang pamadegan umum
Pamadegan umum ngeunaan naha serikat pekerja tiasa nyandak tindakan mogok "gampang teuing." sumber: YouGov

Gambar badag

Gambar anu langkung ageung rada béda sareng nunjukkeun masarakat tiasa bosen ku gangguan anu disababkeun ku serikat pekerja. Dina satengah ahir taun 2022, aya paningkatan anu signifikan dina jalma anu nyatakeun serikat pekerja tiasa neunggeul "gampang teuing" jeung larangan kudu ditempatkeun ka aranjeunna.

Dina Juni 2022, 25% tina populasi percaya serikat pekerja tiasa nyerang "gampang teuing" - angka éta ngaluncat ka 34% dina Nopémber 2022.

Data dikumpulkeun ku Ipsos ogé nembongkeun kacapean tumuwuh ti masarakat. Nalika ditaroskeun ngeunaan kasaimbangan kakuatan antara pangusaha, buruh, sareng serikat pekerja, ti bulan Juni dugi ka Désémber 2022, persépsi masarakat ngeunaan kasaimbangan kakuatan gancang bergeser. Dina Juni jeung Séptémber, kira 30% ceuk serikat dagang boga "teuing saeutik" kakuatan, tapi angka nu murag kana 19% dina bulan Désémber. Nya kitu, 61% nyarios para pagawé ngagaduhan kakuatan "saeutik teuing" dina bulan Juni, tapi angka éta turun ka 47% dina bulan Désémber.

Data ngeunaan dukungan umum pikeun panarajangan karéta api nunjukkeun yén jalma-jalma paling simpati pikeun panumpang karéta api (85%). 61% ogé ngagaduhan simpati pikeun pagawé karéta api - tapi aya panurunan 4% dina jumlah éta ti Séptémber nepi ka Désémber, nunjukkeun deui frustasi anu ningkat ku gangguan éta.

Saha anu ngadukung mogok?

Digging deeper, aya demografi jelas populasi anu ngarojong serikat pekerja. Serikat buruh boga pangrojong paling ti generasi ngora.

Kami parantos nyandak rata-rata dukungan total pikeun sadaya serangan industri data Désémber 2022. Rata-rata total rojongan pikeun sakabéh union diantara 18 - 49 taun olds éta 53.5%, dibandingkeun jeung leuwih leutik 38.8% jalma leuwih 50 anu ngarojong mogok.

Publik ngadukung rail mogok
Pangrojong umum pikeun mogok karéta api di 2022. sumber: Ipsos

Ipsos mendakan yén nalika ditaroskeun ngeunaan panarajangan rel, 50% tina umur 55 - 75 taun ngalawan panarajangan dibandingkeun ngan ukur 25% tina umur 18 - 34 taun.

Sareng sacara politis, datana henteu kagum…

Overwhelmingly, serikat pekerja gaduh pangrojong paling ti jalma anu milih Buruh dina pamilihan umum 2019. Candak perawat anu nyepeng posisi pangluhurna pikeun dukungan umum - 87% pamilih Buruh aya di tukangeunana dibandingkeun ngan ukur 49% pamilih Konservatif. Di sadaya industri, tren éta jelas.

Malah keur examiners nyetir, anu ngoleksi panghandapna jeung publik dina bulan Désémber - leuwih satengah (55%) pamilih Buruh masih ngarojong aksi mogok dibandingkeun minuscule 13% pamilih Konservatif. Nya kitu, pamilih Démokrat Liberal umumna ngarojong serikat pekerja tapi kirang kitu ti pamilih Buruh.

Kumaha upami lalaki vs awéwé?

génder sigana boga pangaruh kirang dina rojongan pikeun serikat pekerja. Leungit, lalaki mindeng némbongkeun rada leuwih toleransi pikeun aksi mogok ti awéwé. Langkung seueur lalaki (67%) ngadukung perawat anu mogok dibandingkeun sareng 65% awéwé. Kitu ogé, kalayan pagawé ambulan, urang ningali 65% lalaki tukangeun union dibandingkeun sareng 62% awéwé.

Gap jalu-awéwé leuwih lega pikeun industri kayaning pagawe jalan raya (44% lalaki, 36% awéwé) jeung panangan bagasi (42% lalaki, 33% awéwé).

Kanyataanna, pikeun unggal industri surveyed, lalaki ngarojong aksi mogok leuwih ti awéwé. Nanging, penting pikeun dicatet yén, rata-rata, populasi awéwé nyandak sikap anu langkung nétral, kalayan langkung seueur pamilih "henteu terang" dina seueur kasus.

Dina nutshell hiji

  • NHS sareng pagawe jasa darurat ngagaduhan pangrojong paling umum.
  • PNS, Angkutan pikeun pagawé London, sareng pemeriksa nyetir ngagaduhan dukungan anu paling lemah ti masarakat.
  • Pamadegan yén serikat pekerja tiasa nyerang "gampang teuing" ningkat ku 9% dina satengah akhir taun 2022.
  • Kapercayaan yén pagawé peryogi langkung seueur kakuatan turun tina 61% ka 47% ti Juni dugi ka Désémber 2022.
  • Rata-rata, 53.5% tina umur 18 - 49 taun ngadukung pagawé mogok, dibandingkeun sareng 38.8% jalma langkung ti 50.
  • Pamilih buruh ngadukung serikat buruh.
  • Lalaki ngarojong serikat buruh leuwih ti awéwé ku margin leutik.

Pesen dibawa ka bumi?

NHS sareng pagawe darurat ngagaduhan dukungan anu paling kuat ti masarakat, sareng dukungan éta ningkat. Tapi, sacara umum, masarakat beuki hariwang ngeunaan serikat anu gaduh kabébasan teuing pikeun mogok. Khususna, dukungan pikeun pagawé rel ningali turunna seukeut nuju ahir taun ka tukang.

Jeung statistik, supporter neneng tina aksi mogok téh ngora (18 - 49), Buruh-voting jalu. Janten najan gender mangrupikeun pembeda anu paling saeutik, écés yén pamilih Buruh ngora teguh ngadukung aksi mogok, tapi pamilih konservatif anu langkung lami hoyong ningali pagawé deui dina padamelan éta.

Boga pendapat? Naha anjeun ngadukung aksi mogok? Koméntar di handap!

Kami peryogi bantosan anjeun! Kami mawa anjeun warta uncensored pikeun FREE, Tapi urang ngan bisa ngalakukeun ieu berkat rojongan ti pamiarsa satia kawas Anjeun! Upami anjeun percanten kana pidato gratis sareng nikmati warta nyata, punten pertimbangkeun ngadukung misi kami ku janten patron atawa ku nyieun a sumbangan hiji-off di dieu. 20% tina ALL dana disumbangkeun ka veterans!

Artikel ieu ngan mungkin berkat kami sponsor sareng patron!

Naon Réaksi anjeun?
bagja
bagja
0 %
nelangsa
nelangsa
0 %
Bungah
Bungah
0 %
Tunduh
Tunduh
0 %
ambek
ambek
0 %
reuwas
reuwas
0 %

pulitik

Warta anu teu disensor panganyarna sareng pendapat konservatif di AS, Inggris, sareng politik global.

meunang panganyarna

bisnis

Warta bisnis nyata sareng teu disensor ti sakumna dunya.

meunang panganyarna

ngabiayaan

Warta kauangan alternatif kalayan fakta anu teu disensor sareng pendapat anu teu bias.

meunang panganyarna

hukum

Analisis hukum anu jero ngeunaan uji coba panganyarna sareng carita kajahatan ti sakumna dunya.

meunang panganyarna
Miluan diskusi!
ngalanggan
ngabéjaan tina
tatamu
0 koméntar
Umpan Balik Inline
Ningali sadaya koméntar
0
Bakal mikanyaah pikir anjeun, punten mairan.x
()
x