loading . . . DITANGGUNG
LifeLine loading bar
Kakurangan orok

KURING Orok! Naha FEMINIS Ngancurkeun Ékonomi?

Waktos Maca:3 menit, 37 detik

Peringatan pemicu! Sababaraha pendapat anu dikedalkeun dina tulisan ieu tiasa nyigeung para féminis!

JAMINAN FACT-CHECK (Rujukan): [Laporan think tank resmi: 1 sumber] [Statistik resmi: 3 sumber] [Jurnal Akademis: 1 sumber] [Langsung ti sumberna: 1 sumber] [Situs wéb anu otoritas luhur sareng dipercaya: 1 sumber]  

A think tank pulitik geus ngaluarkeun peringatan stark ka Britania nu ogé bisa boga implikasi global. 

Dilaporkeun yén Inggris résiko turunna ékonomi jangka panjang kusabab turunna tingkat kasuburan anu nyababkeun kakurangan orok.

The think tank pulitik, éta Yayasan Pasar Sosial (SMF), diterbitkeun laporan rongkah detailing kumaha ragrag di tingkat kasuburan bakal konsékuansi ékonomi parna pikeun masa depan jangka panjang Britania urang. 

Di dieu Éta deal:

Tingkat kasuburan pikeun Inggris sareng Amérika parantos turun. Laporan Inggris nyorot yén dina taun 2020, total tingkat kasuburan (TFR), nyaéta jumlah rata-rata murangkalih per awéwé ayeuna 1.58. Kontras jeung pos-Perang Dunya Kadua puncak 2.93 barudak per awéwé. 

nu Amérika Sarikat nilik kaayaan sarupa atawa malah exaggerated kalawan laju kasuburan, TFR ayeuna sakitar 1.7 murangkalih per awéwé dibandingkeun sareng TFR langkung ti 3.6 dina 1960.

Kumaha upami tingkat kasuburan di sakuliah dunya?

Kasalempang sarua sigana dibuktikeun dina dasar global, jeung tingkat kasuburan sadunya terus turun - dipercaya yén 23 nagara, kalebet Spanyol sareng Jepang, bakal ningali populasina ngirangan satengahna ku 2100. 

Janten, sanés éta warta anu saé mertimbangkeun sadaya omongan ngeunaan kaleuleuwihan?

Henteu ogé. 

Di Inggris TFR geus handap laju ngagantian kritis ti 2.1 murangkalih, jumlah barudak (anu salamet nepi ka umur 15) awéwé anu peryogi pikeun ngagentos dirina sareng pasanganna nalika maot - dasarna tingkat pikeun ngajaga jumlah penduduk rélatif stabil.

Kusabab TFR sahandapeun 2.1, Inggris sigana bakal ningali populasina ngaleutikan dina abad ka-21, nganggap imigrasi sareng harepan hirup tetep stabil.

Ieu warta goréng:


ARTIKEL TERKAIT JEUNG FEATURED: Naha Gap Upah Gender TEU Aya (Kalayan BUKTI)!

ARTIKEL FEATURED: 5 Altcoins anu teu dipikanyaho anu mangrupikeun masa depan pikeun Cryptocurrency


laporan warns yén karajaan Inggris bisa nyanghareupan kakurangan pagawe jangka panjang sabab babandingan leuwih 65s ka sawawa digawé-umur bakal ningkat. Dina taun 2050, saparapat ti populasi Inggris bakal langkung ti 65 sareng sigana pensiunan!

The SMF ceuk, "Kombinasi ieu pangsa handap tina populasi dina karya jeung pangsa luhur merlukeun rojongan ékonomi jelas boga pangaruh négatip on kapasitas produktif ékonomi".

Solusi? 

"Pronatalisme liberal!"

The think tank advises yén pamaréntah mertimbangkeun mangpaat "pronatalism liberal", nu eksplisit encouraging populasi boga budak.

Ieu tiasa ngalibatkeun nyayogikeun jalma anu hoyong gaduh murangkalih kalayan dukungan kauangan sareng insentif langkung seueur. 

Anu penting, masalah serius ngeunaan biaya perawatan budak di Inggris tiasa dikirangan pikeun kolot anu damel. The OECD diperkirakeun yén kolotna Britania has méakkeun 22% tina panghasilan maranéhanana dina full-waktu childcare. 

Biaya asuhan budak sabagian ageung di Inggris dibandingkeun sareng nagara-nagara barat anu sanés sareng tulisan nunjukkeun "yén aya langkung seueur ruang pikeun pamaréntah pikeun mangaruhan tingkat kalahiran ngaliwatan kawijakan asuhan budak di Inggris tibatan di bagian-bagian sanés dunya mimitian ti posisi anu langkung saé. biaya ngurus budak”.

Nu nulis menyimpulkan yén mangpaat utama encouraging pertumbuhan populasi nyaéta ékonomi, nyebutkeun, "Dina asumsi masuk akal, ongkos kasuburan low disetel ka ngaleutikan workforce nu, stifle paménta jeung inovasi slow, suppressing pertumbuhan GDP na manjang ka finances publik".

The SMF ogé boga pamadegan yén turunna populasi bisa tackle kalawan "kabijakan imigrasi liberal". Nanging, éta ngan ukur janten solusi jangka pondok mertimbangkeun "populasi nyirorot di tempat sanés di dunya."

Janten, naon anu lumangsung!?

Krisis tingkat kasuburan sering disangka kusabab turunna lalaki count spérma sakuliah dunya. Mémang, meta-analisis komprehensif ngalaporkeun panurunan anu signifikan tina jumlah spérma di lalaki ti Amérika Kalér, Eropa, Australia, sarta Selandia Baru antara 1973 na 2011.

Nanging, dugi ka ayeuna, turunna jumlah spérma sigana henteu mangaruhan tingkat kasuburan, sanaos éta statistik anu pikahariwangeun. 

Turunna poko dina tingkat kasuburan diduga kusabab aksés anu langkung ageung kana kontrasépsi sareng langkung seueur awéwé asup kana tenaga kerja atanapi pendidikan. 

Awéwé milih gaduh budak langkung sakedik tibatan ngudag karir profésional anu panjang.

Hayu atuh jujur ​​brutal:

Saderhana, sareng sigana kontroversial, gerakan féminis sadunya sigana ngahalangan pertumbuhan penduduk sareng pamustunganana kamakmuran ékonomi! 

Langkung carita warta global.

Kami peryogi bantosan anjeun! Kami mawa anjeun warta uncensored pikeun FREE, Tapi urang ngan bisa ngalakukeun ieu berkat rojongan ti pamiarsa satia kawas Anjeun! Upami anjeun percanten kana pidato gratis sareng nikmati warta nyata, punten pertimbangkeun ngadukung misi kami ku janten patron atawa ku nyieun a sumbangan hiji-off di dieu. 20% tina ALL dana disumbangkeun ka veterans!

Artikel ieu ngan mungkin berkat kami sponsor sareng patron!

By Richard Ahern - Média LifeLine

kontak: [email dijaga]


ARTIKEL PAKAI: Dunya REAKSI kana Hukum Aborsi Texas

ARTIKEL FEATURED: Veteran anu Peryogikeun: Ngangkat Jilbab dina KRISIS Veteran AS


Rujukan (Jaminan cek kanyataan)

1) Orok bust sareng orok boom: Mariksa kasus liberal pikeun pronatalisme: https://www.smf.co.uk/publications/baby-bust-and-baby-boom/ [Laporan think tank resmi]

2) Laju kasuburan, total (kalahiran per awéwé) - Amérika Serikat: https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.TFRT.IN?locations=US [Statistik resmi]

3) Laju kasuburan, total (kelahiran per awéwé): https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.TFRT.IN [Statistik resmi]

4) Laju kasuburan: https://www.britannica.com/topic/fertility-rate [Wewenang luhur sareng situs wéb anu dipercaya] {Bacaan salajengna}

5) Biaya perawatan budak bersih: https://data.oecd.org/benwage/net-childcare-costs.htm [Statistik resmi]

6) "Kakurangan orok" tiasa ngeja stagnasi ékonomi pikeun Inggris: https://www.smf.co.uk/baby-shortage-could-spell-economic-stagnation-for-uk/ [Langsung tina sumber]

7) Tren temporal dina jumlah spérma: tinjauan sistematis sareng analisis meta-regression: https://academic.oup.com/humupd/article/23/6/646/4035689 [Jurnal akademik]

panulis Bio

Richard Ahern

Richard Ahern nyaéta CEO, pangusaha, investor, sareng komentator pulitik. Anjeunna boga kabeungharan pangalaman dina bisnis, geus ngadegkeun sababaraha pausahaan, sarta rutin ngalakukeun pagawean konsultan pikeun merek global. Anjeunna gaduh pangaweruh anu jero ngeunaan ékonomi, salami mangtaun-taun diajar subjek sareng investasi di pasar dunya. Anjeun biasana bisa manggihan Richard kalawan sirah na dikubur jero jero buku, maca ngeunaan salah sahiji plethora na kapentingan, kaasup pulitik, psikologi, tulisan, semedi, jeung elmu komputer; dina basa sejen, anjeunna nerd a.
bagja
bagja
0 %
nelangsa
nelangsa
0 %
Bungah
Bungah
0 %
Tunduh
Tunduh
0 %
ambek
ambek
0 %
reuwas
reuwas
0 %
1 komentar
newest
pangkolotna Paling Undian
Umpan Balik Inline
Ningali sadaya koméntar
Gaya Pantun
bulan 11 ago

Situs anu saé anu anjeun gaduh di dieu tapi kuring hoyong terang upami anjeun terang ngeunaan forum diskusi pangguna anu nutupan topik anu sami anu diomongkeun di dieu? Abdi hoyong pisan janten bagian tina grup dimana kuring tiasa nampi saran ti jalma-jalma anu terang anu gaduh minat anu sami. Upami anjeun ngagaduhan saran, punten wartosan kuring. Berkah kanggo Anjeun!