loading . . . DITANGGUNG
LifeLine loading bar

Big Pharma EXPOSED: Kaleresan PANON-OPENING Ngeunaan Uji Narkoba anu Peryogi Anjeun Nyaho

nu Rahasia badag yen BIG Pharma pikir anjeun bodo teuing ngartos!

Masalah tés ubar sato

Narkoba, beurit, DNA, sareng korupsi Big Pharma

Ngadangukeun! Artikel dibaca ku LifeLine Media AI Darius.
Ngadangukeun! Artikel dibaca ku LifeLine Media AI Emily.
JAMINAN FACT-CHECK (Rujukan): [Peer-reviewed makalah panalungtikan: 8 sumber] [Jurnal akademik / situs wéb: 6 sumber] [ramatloka pamaréntah: 4 sumber]…
Tempo deui[Statistik resmi: 2 sumber] [Dokumén pangadilan resmi: 1 sumber] [Langsung ti sumberna: 1 sumber] [Otoritas luhur sareng situs wéb anu dipercaya: 2 sumber]

Sakali aman tur éféktif, ayeuna deadly. Naha seueur obat anu diingetkeun?

[baca_meter]

16 P√©bruari 2022 | By Richard Ahern - Naha urang kedah percanten y√©n sadaya ubar aman sareng efektif sabab FDA nyarios kitu? Naha √©lmu di tukangeun industri farmasi salawasna sampurna?

Dina 2022, ieu mangrupikeun patarosan anu paling penting anu kedah urang naroskeun!

Dina artikel ieu, urang bakal ngajawab eta patarosan kritis.

Urang hirup dina waktos unprecedented of a pandemi global lamun sual efficacy vaksin jeung kaamanan nginum obat geus pernah jadi leuwih luhur pikiran. Seueur urang patarosan kasalametan ubar, vaksin, sareng terapi, tapi mendakan bukti anu kuat pikeun nyadangkeun naon waé ampir teu mungkin pikeun anggota masarakat.

Nyatana, urang nuju dina titik ayeuna yén iraha waé aya anu wani naroskeun efficacy ubar atanapi kasalametan vaksin, éta mangrupikeun kajadian anu umum pikeun ningali jalma éta dilarang pikeun "nyebarkeun misinformasi" dina média sosial.

Sakali farmasi geus disatujuan ku FDA, pamaréntah jeung badag tech nungtut yén urang henteu kedah naroskeun kasalametanana. Jalma anu wani naroskeun "élmu" uji kadokteran dicap salaku ahli teori konspirasi.

Sareng ...

Aya 12,787 total pangelingan ubar anu dikaluarkeun ku FDA saprak 2012.

Rata-rata, 1,279 ubar diélingan unggal taun. Amérika Serikat mingpin jalan kalayan ngelingan 12,028, nagara anu paling sering ngelingan kadua nyaéta Kanada, kalayan 554 pangeling-eling anu langkung alit.

Angka-angka éta kedah ngageterkeun anjeun kana inti anjeun, unggal-unggalna FDA ngelingan mangrupakeun "whoops, punten urang messed up" ku FDA.

Tulisan anu diulas ieu tujuanana pikeun ngajelaskeun alesan di balik seueurna pangelingan narkoba.

Leuwih lega artikel ieu boga tujuan pikeun n√©mbongkeun y√©n anjeun teu "anti-sains" lamun patarosan elmu balik nguji farmasi. 

Ieu sanés téori konspirasi, ieu mangrupikeun kanyataan anu diterbitkeun sacara ilmiah yén Big Pharma parantos disapu handapeun karpet.

Inpormasi anu ngaganggu anu disayogikeun di handap ieu diteken ku komunitas ilmiah sareng henteu aya anu disebatkeun tiasa dipendakan dina m√©dia mainstream. Hanjakalna, sabab √©lmu anu aya di tukangeun t√©s farmasi meryogikeun pamahaman anu wajar ngeunaan biologi, san√©s wa√© panginten, sigana sabag√©an ageung wartawan kurang pamahaman, sieun teuing, atanapi ngan saukur puguh ngalaporkeun √©ta. √Čta og√© matak hese pikeun masarakat umum pikeun ngartos naon anu dipertaruhkeun, anu sigana naha inpormasi ieu tetep dina bayangan salami lami.

Salajengna, alesan anu langkung jahat nyaéta kabeneran ngeunaan kumaha ubar diuji bakal ngarusak Big Pharma sabab matak mamang ngeunaan kasalametan rébuan obat, vaksin, sarta terapi anu geus "disatujuan" pikeun pamakéan manusa. Ditilik sacara serius, urang tiasa ningali usaha evaluasi ulang anu ageung pikeun obat-obatan ieu kalayan jumlah anu ageung diinget.

Naha Big Pharma cukup etika pikeun nempatkeun kaséhatan tibatan kauntungan?

boro-boro!

Dugi ka cacad fatal ieu sareng kasalametan narkoba janten perhatian utama, urang sigana moal ningali usaha naon waé anu dilakukeun, tapi éta tanggung jawab jalma-jalma anu terang pikeun terus ngagorowok ngeunaan éta dugi ka perusahaan ubar nyayogikeun bukti anu kuat yén éta parantos dilereskeun sareng langkah-langkah anu leres aya. tempat pikeun nyegah masalah hareup.

simkuring di Média LifeLine bade terang pamanggihan ieu nepi na ngalakukeun hal eta dina cara nu dulur bisa ngarti, euweuh urusan naon pamahaman anjeun elmu. Kami tujuanana pikeun ngajantenkeun inpormasi ieu tiasa diaksés ku sadayana, tanpa jargon ilmiah, ku kituna saatos maca ieu anjeun bakal jelas ngartos masalah sareng uji ubar sareng kaamanan farmasi.

Nyawa dipertaruhkan…

Sacara ringkes, pamanggihan ieu ngeunaan cacad genetik dina rodénsia lab, sigana salaku hasil tina beternak captive, anu hartosna cara aranjeunna berinteraksi sareng narkoba henteu alami. Malah anu langkung penting, ieu nimbulkeun mamang ngeunaan sadaya tés farmasi pikeun sato anu dibiakkan di laboratorium.

Naha anjeun siap diajar naon anu disangka Big Pharma anjeun bodo teuing ngartos?

Daptar eusi

FDA disatujuan ubar nu recalled

Daptar ngelingan FDA
Obat anu disatujuan FDA ditarik ti pasar saprak 2012.

Turutan elmu

Sabaraha kali anjeun nguping pejabat pamaréntah nyarios "tuturkeun élmu" ngeunaan ubar sareng paksin efektivitas?

Ku kituna, hayu urang "nuturkeun elmu"! 

Ieu gambaran gancang ngeunaan biologi di balik naon anu urang bahas, upami anjeun parantos berpengalaman dina ieu, mangga skip bagian ieu, tapi mangrupa backdrop penting pikeun isu kritis kaamanan médis.

Hayu urang teuleum ...

Candak sél tina awak anjeun sareng tingali dina mikroskop anu kuat. Anjeun bakal ningali awak sél utama kalawan gumpalan leutik, condensed jero, disebut inti sél. Jero inti nyaéta sakabéh anjeun DNA, profil genetik lengkep jeung unik anjeun nu kode pikeun "anjeun".

DNA nyaéta kode pikeun kahirupan.

DNA dipulas jeung dilipat jadi pasangan kromosom. Kromosom dibagi kana bagian DNA nu katelah gén, sarta unggal gén nangtukeun ciri husus. Aya ratusan nepi ka rébuan gén per kromosom.

Bayangkeun intina salaku perpustakaan (alit sareng 46 buku pikeun manusa); kromosom mangrupikeun buku individu, sareng gén mangrupikeun paragraf dina buku éta.

√Člmuwan resep hal-hal anu teratur, ku kituna aranjeunna wilanganana unggal pasangan kromosom. Pikeun masihan anjeun sababaraha conto, pasangan kromosom hiji gaduh g√©n anu nangtukeun ukuran uteuk anjeun. Kromosom s√©ks (pasangan 23) gaduh g√©n anu nangtukeun g√©nder anjeun.

Manusa boga 23 pasang kromosom jeung 46 jumlahna.

Spésiés béda boga jumlah kromosom béda. Contona, mencit boga 20 pasang kromosom jeung total 40. Di sisi séjén, gajah boga 28 pasang kromosom kalawan 56 total.

Inget, kromosom ngan ukur ngagulung potongan DNA ...

DNA nu mangaruhan karakteristik hiji organisme disebut coding DNA sabab kode pikeun protéin nu nyieun organisme (urang dijieun tina protéin). Gén anu ngodekeun DNA. Lamun coding DNA ruksak, éta bisa ngabalukarkeun ngarugikeun gede pikeun organisme sabab protéin salah dijieun.

Inget ti kelas biologi yén sél terus ngabagi?

Mitosis ngabagi sél
Kumaha sél ngabagi sarta ngayakeun réplikasi DNA maranéhanana.

Unggal waktos sél ngabagi eta kudu nyalin sakabéh DNA dina inti na. Salila babagian sél, coding DNA kudu ditangtayungan pikeun nyegah mutasi bahaya.

Tetep sareng abdi, ieu bakal asup akal pas!

Henteu sakabéh kode DNA pikeun protéin, aya ogé non-coding DNA nu teu kode pikeun nanaon; ku kituna mindeng disebut DNA sampah.

DNA sampah teu aya gunana!

Tungtung kromosom diwangun ku DNA sampah sarta disebut telomeres. Telomeres nangtayungan DNA pengkodean kromosom tina karusakan nalika ngabagi sél.

Gambar ieu:

Struktur jeung pungsi telomeres téh kawas tungtung palastik tina tali sapatu nu nyegah eta fraying.

Telomeres ogé sapertos sekering dina bom.

Aranjeunna sapertos sekering sabab unggal waktos sél ngabagi sareng disalin kromosomna, éta kaleungitan sabagian leutik DNA na. Ieu mangrupa éfék samping nu teu bisa dihindari tina mékanisme balik réplikasi DNA. Ku alatan éta, panjang telomere jeung umur panjang anu langsung patali; Salaku urang umur telomeres meunang dipaké handap sarta shorten, tapi bagian DNA coding tina kromosom ditangtayungan.

Budak boga telomeres panjang, tapi manula boga telomeres nyata pondok. telomeres panjang tanggung jawab pikeun nonoman sarta perbaikan jaringan gancang.

Naon telomere? - Telomeres sareng sepuh

Telomeres sareng sepuh
Kumaha telomeres patali jeung sepuh? - Struktur jeung pungsi telomeres.

Telomeres sareng kanker

Panjang telomere sareng kanker ogé aya hubunganana.

Unggal s√©l ngan bisa ngabagi jeung ngayakeun r√©plikasi DNA-na sababaraha kali samemeh telomeres lengkep luntur (sekering kaduruk nepi) ‚ÄĒ dina titik ieu, DNA coding ayeuna kakeunaan. Ieu dipikawanoh salaku wates Hayflick. Paling s√©l biasana bisa ngabagi ngeunaan 40-60 kali sam√©m√©h maran√©hna ngahontal wates ieu.

Sakali DNA coding mimiti ruksak, mutasi bahaya tiasa kajantenan anu tiasa nyababkeun kanker upami sél terus ngabagi.

Pikeun nyegah ieu, sél boga diwangun-di "mekanisme kontrol karuksakan" nu eureun aranjeunna tina ngabagi sakali yén sekering telomere geus leungit. prosés ieu disebut kasepuhan. Sakali sél janten senescent, éta eureun ngabagi sarta dasarna teu nanaon, éta kawas "sél zombie".

√Čta ngan ukur satengah tina carita‚Ķ

√Čta og√© penting pikeun ngarti y√©n coding DNA bisa jadi ruksak ku sababaraha cara s√©j√©n ti mutag√©n, sapertos radiasi pangionan, bahan radioaktif, sareng bahan kimia anu tangtu. Upami DNA coding s√©l ruksak tina mutag√©n, √©ta tiasa janten kanker. Untungna, wates Hayflick na nyegah r√©plikasi terus-terusan, anu mangrupikeun panyalindungan ngalawan kanker. Lamun s√©l jeung DNA coding ruksak ngan bisa ngabagi 40-60 kali, √©ta nyegah eta tina ngabentuk tumor raksasa.

Tumor kangker nyaéta sakelompok sél anu gaduh DNA coding ruksak anu terus ngabagi salamina kusabab mékanisme kontrol karusakan senescence lirén tiasa dianggo leres.

Kabentukna sél senescent mangrupikeun anu nyababkeun jaringan umur. Salaku conto, akumulasi sél kulit senescent mangrupikeun anu nyababkeun kulit keriput sareng ipis dina umur sepuh. Langkung seueur sél senescent jaringan, langkung laun ngalereskeun diri tina karusakan sabab sél senescent henteu tiasa ngabagi sareng ngagentos nyalira.

Dina istilah basajan, urang boga trade-off antara sepuh jeung kanker!

Inget, éta sadayana digolongkeun kana ieu:

Jaringan anu diwangun ku sél sareng telomeres panjang bakal langkung lami umurna sareng bakal regenerasi tina karusakan dina laju anu ningkat. Nanging, kumargi sél-sél ieu tiasa terus ngabagi, aranjeunna rentan ka kanker sabab henteu gaduh mékanisme kontrol karusakan tina wates Hayflick.

Kumaha telomeres pakait sareng ngembangkeun kanker?

Telomeres sareng kanker
Kumaha panjang telomere tiasa mangaruhan résiko kanker.

MASALAH sareng narkoba - Masalah BESAR

Oké, jadi naha naon wae ieu masalah kasalametan farmasi?

√Čta sadayana turun ka beurit ...

Enya, beurit!

√Člmuwan sakali yakin y√©n sakab√©h beurit salaku sp√©si√©s miboga telomeres panjang. Dilaporkeun ku Kipling sareng Cooke taun 1990 y√©n beurit ngagaduhan "telomeres ultra-panjang"Nu "sababaraha kali leuwih badag batan nu aya dina telomeres manusa".

Papanggihan maranéhanana bener tapi ieu kicker:

Leuwih dua dekade katukang, biologist Bret Weinstein hipotésis yén telomeres ultra-lila ngan aya dina mencit lab jawa di inguan, tapi beurit liar miboga telomeres panjang normal.

Anjeunna leres! Ieu kapanggihna badag!

Ieu dikonfirmasi dina makalah ku Greider and Hemann (2000), nalika aranjeunna ngabandingkeun panjang telomere beurit lab sareng beurit liar. Aranjeunna nyimpulkeun yén "panjang telomere langkung pondok dina galur turunan liar"!

Beurit lab gaduh telomeres ultra-panjang.

Beurit liar gaduh telomeres panjangna normal.

Weinstein jeung Ciszek disebutkeun dina hipotésis kapasitas cadangan (2002 makalah) yén telomeres ultra-lila ieu kamungkinan mangrupa "konsékuansi teu dihaja tina beternak captive". Aranjeunna yakin yén kaayaan di koloni beternak, kayaning beurit beurit dina umur ngora pisan pikeun ngaronjatkeun kaluaran réproduktif (beurit beternak pensiunan umur 8 bulan) geus ngabalukarkeun mutasi wajar dina panjang telomere.

Inget ti baheula yén telomeres panjang sarua perbaikan jaringan gancang?

Mémang, éta persis anu kapanggih dina mencit lab sakumaha anu dibuktikeun ku Alexander, P. (1966). Aranjeunna ngoméntaran, "Kanyataan anu paling keuna nyaéta yén beurit [lab] anu lami pisan (sapertos langkung ti 2.5 taun) nalika dipaéhan nalika masih pas gaduh sababaraha patologi anu luar biasa sareng ampir teu tiasa dibédakeun tina sato ngora" (dina 1966 ieu dipercaya janten bisi pikeun sakabéh beurit).

Beurit lab ieu jawa di inguan tetep unnaturally youthful, miboga kamampuhan ditingkatkeun pikeun ngalereskeun jaringan ruksak, sarta éta unusually tahan banting kana tatu.

Maranéhanana super beurit! Tapi aya hiji tangkapan leutik ...

The downside tina kamampuhan ditingkatkeun ieu baranahan sél dimaksudkan yén mencit ieu utamana rentan ka kanker sabab sél maranéhanana ampir pernah ngahontal senescence! Aranjeunna henteu gaduh mékanisme kontrol karusakan anu nyegah kanker!

Sadaya beurit lab ieu, upami diidinan hirup hirupna, moal maot ti sepuh, tapi bakal maot tina kanker.

Ieu warta goréng:

Beurit anu mutasi genetik ieu dianggo dina uji médis sareng panalungtikan!

Upami ubar anu nyababkeun karusakan sél diuji dina beurit lab, karusakan éta tiasa ditingali kumargi mencit tiasa ngalereskeun jaringan dina laju anu teu wajar. Sabalikna, alatan telomeres ultra-panjang beurit, karentanan kanker maranéhanana bakal unnaturally tinggi.

Urang boga kaayaan hiji underestimation karuksakan jaringan jeung hiji overestimation kanker.

Ieu disimpulkeun sampurna dina kacindekan kana makalah Weinstein and Ciszek (2002) dimana aranjeunna nyorot ieu:

"Ku kituna urang kedah nimbangkeun deui pamakean zat anu dianggap aman utamina sabab kabuktian henteu ngabahayakeun pikeun 'beurit'. Dina waktos anu sami, uji kasalametan sareng beurit lab tiasa condong kaleuleuwihan résiko kanker, nyababkeun ati-ati anu teu pantes ngeunaan sababaraha zat anu berpotensi berharga.

Hanjakal, teu saurang ogé listened, sarta kertas ieu dikubur ku komunitas ilmiah. Narkoba tiasa ngalangkungan uji coba rodénsia kalayan warna ngalayang nalika kanyataanana tiasa nyababkeun karusakan jaringan anu ageung.

Obat-obatan ieu tiasa aya dina kabinet ubar anjeun!

Beurit laboratorium Jackson
Beurit laboratorium Jackson kapanggih gaduh telomeres ultra-panjang.

Hayu urang ngagali langkung jero…

Kapanggihna abnormalitas genetik ieu dina mencit lab, sakumaha diterbitkeun ku Greider and Hemann (2000) kapanggih dina mencit lab disadiakeun ku Jackson (JAX) laboratorium di Amérika Serikat. Lab JAX mangrupikeun salah sahiji panyalur beurit lab panggedéna di dunya pikeun peneliti di sakuliah dunya, khususna di Amérika Sarikat.

Tapi ieu mangrupikeun hal anu pikaresepeun pikeun dipikirkeun…

Papanggihan ieu ngan tiasa langsung dikaitkeun ka beurit lab JAX sabab aranjeunna anu diuji ku Greider sareng Hemann. Upami beurit lab Jackson mangrupikeun hiji-hijina beurit lab anu ngembangkeun telomeres ultra-panjang ieu, éta tiasa janten panjelasan pikeun tingkat panginget ubar anu luar biasa tinggi di Amérika Serikat, ningali yén seuseueurna peneliti AS disayogikeun ku laboratorium Jackson.

Anu paling penting:

Ieu raises isu lega tina protokol beternak dipaké pikeun sakabéh sato nu disadiakeun pikeun peneliti. Beternak generasi sanggeus generasi spésiés dina lingkungan lab, dimana tekanan selektif alam henteu hadir kamungkinan hasil dina mutasi teu kaduga jeung teu wajar.

Pamustunganana, seuseueurna obat didamel pikeun panggunaan manusa. Manusa parantos mekar salami rébuan taun di lingkungan alam, sanés laboratorium.

Nguji pangobatan dina sato anu parantos ngembangkeun mutasi anu teu wajar tina pembiakan laboratorium tawanan teu diragukeun mangrupikeun modél anu goréng sareng bahaya pikeun uji ubar sareng vaksin.

Manusa teu boga telomeres ultra-panjang jeung urang teu boga kapasitas taya pikeun perbaikan jaringan, tapi sababaraha ubar nu urang teu disadari nyokot geus diuji dina sato nu ngalakukeun!

√Čta √©lmu gor√©ng!

Naha beurit penting? - Mangpaat tés sato dina rodénsia leutik

Anjeun meureun nanya…

Naha beurit penting nalika tés ubar sato ogé dilakukeun dina mamalia anu langkung ageung?

Ieu salah paham pisan umum. Biasana, sadaya ubar diuji dina beurit (sareng rodénsia leutik anu sanés), sareng sanaos aya masalah dina ngagunakeun beurit dina panalungtikan, aranjeunna ogé nawiskeun kaunggulan unik pikeun uji kaamanan narkoba.

Di dieu téh naha:

sato leutik kawas beurit geus ngagancangan siklus hirup sababaraha kali leuwih gancang ti sato gedé jeung manusa. Pikeun nempatkeun dina sudut pandang, Dutta and Sengupta (2015) "kapanggih yén hiji taun manusa sami sareng salapan dinten mencit".

Beurit hususna kapaké pikeun milarian épék jangka panjang obat-obatan anu sanés peryogi mangtaun-taun janten katingali dina sato anu langkung ageung.

√Čta sababna t√©s sato diperyogikeun!

Salila nguji nginum obat, élmuwan mindeng masihan rodénsia leutik dosis super tinggi ubar dina periode pondok. Harepan nyaéta yén efek samping naon waé sigana bakal janten sato atanapi manusa anu langkung ageung dina jangka panjang dina dosis anu langkung handap.

Tarjamahan ieu bukti panalungtikan ti sato ka manusa teu foolproof, tapi dina téori, rodénsia leutik ngamungkinkeun para ilmuwan pikeun ngintip ka mangsa nu bakal datang pikeun nempo efek jangka panjang nginum obat.

Pikirkeun deui…

Candak ubar anu nyababkeun karusakan organ lalaunan sareng peryogi sababaraha taun kanggo nunjukkeun. Ieu bakal lulus uji coba pikeun mamalia anu langkung ageung tapi tiasa gagal dina beurit kusabab siklus kahirupan anu gancangan.

Ieu salah sahiji kaunggulan utama nguji sato on rodénsia leutik, sabab bisa jadi hiji-hijina jalan pikeun akar kaluar poténsi karuksakan jangka panjang disababkeun ku pangobatan.

Ubar anu nyababkeun tatu ka beurit rélatif gancang sigana bakal nunjukkeun poténsi tatu jangka panjang pikeun manusa anu butuh sababaraha taun pikeun nunjukkeun.

Naha anjeun tiasa ngadangu teka-teki ieu ngaklik babarengan ayeuna?

Nalika beurit lab gaduh telomeres anu teu wajar sareng tiasa ngalereskeun karusakan sél dina laju anu luar biasa gancang, sadaya modél pikeun ngadeteksi efek samping jangka panjang murag!

Narkoba tiasa ngalangkungan uji coba beurit ngan kusabab beurit tiasa ngalereskeun poténsi karusakan sél gancang teuing pikeun perhatikeun para ilmuwan.

Ngan dugi ka ubar éta disatujuan pikeun panggunaan manusa sareng jalma-jalma parantos nyandak éta mangtaun-taun, efek samping jangka panjang mimiti muncul. Ieu bakal ngajelaskeun naha seuseueurna ubar diélingkeun mangtaun-taun saatos saatos disatujuan.

Ku harita, kasép! Nyawa leungit, ubarna dielingan, sareng FDA nyarios "aduh"!

Lajeng siklus nu repeats!

Mouse vs siklus kahirupan manusa
Mouse vs siklus kahirupan manusa.

Hal-hal goréng anu disatujuan ku FDA - Conto anu nyegerkeun

Aya seueur obat anu disatujuan ku FDA anu pernah dianggap aman sareng efektif anu ayeuna dipikanyaho maot.

Daptar kagagalan FDA panjang tapi ieu mangrupikeun sababaraha conto anu paling pikasieuneun anu sigana tiasa dikaitkeun kana anomali genetik dina nguji sato.

Ieu sababaraha bencana farmasi anu paling parah dina sajarah…

Ngaleungitkeun Cerivastatin

Lipobay cerivastatin ditarikna
Lipobay (cerivastatin) nyababkeun rhabdomyolysis, ngarecahna gancang otot rangka.

Ubar anu ngadahar jalma hirup:

Salah sahiji ubar anu disatujuan FDA anu paling bahaya nyaéta cerivastatin, ogé katelah nami merek Lipobay, anu mangrupikeun statin sintétik.

Statins seueur diresepkeun di sakumna dunya salaku kelas ubar anu paling umum dianggo pikeun ngirangan koléstérol dina jalma anu résiko panyakit kardiovaskular. Di AS, dokter rutin resep leuwih 200 juta statin per taun.

Lipobay dipasarkan ku perusahaan farmasi Bayer dina ahir 1990-an. √Čta ditarik tina pasar dunya taun 2001 kusabab seueur laporan maotna. Kapanggih y√©n kalolobaan maotna ti fatal rhabdomyolysis disababkeun ku ubar. Rhabdomyolysis mangrupikeun kaayaan anu ngancam kahirupan anu disababkeun ku karusakan jaringan otot anu gancang.

Lipobay ieu sacara harfiah ngabalukarkeun otot pasien disintegrate!

Nalika jaringan otot direcah, éta ngaluarkeun protéin anu disebut myoglobin kana getih anu kedah dipiceun ku ginjal. Dina jumlah badag, ginjal teu bisa nyaring kaluar myoglobin cukup gancang, nu bisa ngabalukarkeun karuksakan ginjal, sarta dina kasus parna, gagal ginjal sarta pamustunganana maot.

Paling maotna diantara penderita Lipobay disababkeun ku rhabdomyolysis jeung gagal ginjal hasilna. Kapanggih yén rhabdomyolysis disababkeun ku statin éta 16 mun 80 kali langkung luhur pikeun Lipobay dibandingkeun sareng statin sanés.

Kumaha teu kieu lumangsung?

Urang ukur bisa speculate, tapi wijaksana mun dicindekkeun y√©n ngarecahna otot gancang ieu pernah noticed salila percobaan sato jeung manusa. √Čp√©k samping anu maot henteu diperhatoskeun dugi ka sababaraha taun saatos Lipobay disatujuan.

Uji klinis pikeun manusa sigana lancar kusabab waktosna pondok teuing pikeun perhatikeun pangaruh ieu. Sanajan kitu, meureun rhabdomyolysis bakal geus manifested dina percobaan mencit alatan daur hirup gancangan maranéhanana.

Hanjakal, beurit lab kalawan telomeres unnaturally panjang bakal baranahan jaringan otot jeung karuksakan ginjal jadi gancang yén efek samping ieu dipikaresep bakal balik unnoticed.

Naha tragedi ieu tiasa dihindari upami ékspérimén sato dilakukeun dina beurit "normal" sareng sanés mutan anu jawa laboratorium?

√Čta ngan ukur hiji conto, aya seueur, seueur deui obat anu disatujuan FDA anu gagal.

Vioxx kontrovérsi

Aya daptar panjang obat anu diémutan anu kedahna henteu kantos sumping ka pasar.

Salah sahiji pangelingan ubar anu paling kasohor nyaéta rofecoxib, anu biasa dikenal salaku Vioxx, ubar anti radang nonsteroidal (NSAID) dipaké pikeun ngubaran rematik sarta nyeri akut. Vioxx dielingan kusabab laporan karusakan jantung anu nyababkeun paningkatan résiko serangan jantung sareng stroke.

√Čta kamungkinan Vioxx nyababkeun karusakan s√©l kana seueur bagian awak tapi katingalina salaku karusakan jantung sabab s√©l jantung ngagaduhan kamampuan anu gor√©ng pikeun baranahan.

Karusakan sél anu disababkeun ku Vioxx kedahna dideteksi nalika uji coba rodénsia, tapi pikeun sababaraha alesan, éta henteu kapendak.

Bextra ngelingan

A ubar sarupa Vioxx dina daptar ngelingan FDA nyaeta valdecoxib, ilahar dipikawanoh ku ngaran merk na Bextra. Kawas Vioxx, Bextra éta NSAID sejen dipaké pikeun ngubaran rematik.

Bextra disatujuan dina bulan Nopémber 2001 ku FDA. Ieu recalled dina April 2005, ampir opat taun saterusna. FDA nyebatkeun alesan pikeun ngelingan éta "poténsi résiko ningkat pikeun acara ngarugikeun kardiovaskular (CV) serius" sareng "résiko réaksi kulit anu parah", kalebet. Sindrom Stevens-Johnson.

Pangeling-eling Bextra nyababkeun denda kriminal anu paling ageung tina sagala jinis anu kantos!

Perusahaan obat Pfizer kedah mayar kaluar catetan-megatkeun $ 1.3 miliar denda kriminal pikeun misbranding ubar "kalawan maksud pikeun nipu atawa mislead". Pfizer ogé kedah mayar $ 1 milyar pikeun karusakan sipil.

Ngan ngantepkeun kanyataan ieu tenggelam…

Denda kriminal panggedéna anu kantos dibayar dina sajarah ku perusahaan obat!

Sindrom Stevens-Johnson
Bextra kapanggih ngabalukarkeun gangguan kulit sindrom Stevens-Johnson.

Rezulin ngelingan

Ogé dina daptar gagal FDA pangbadagna ...

Troglitazone, ngaran merk Résulin, ieu dipaké pikeun ngubaran diabetes sarta kasus sejen tina ubar nu ngabalukarkeun karuksakan organ. Husus, Rezulin ngabalukarkeun karuksakan ati.

Mimitina, saatos seueur laporan gagal ati ngadadak dina pasien anu nyandak ubar, FDA ngaluarkeun peringatan anu meryogikeun pangawasan bulanan tingkat énzim ati dina pasien.

Ieu ngareureuwas:

Teu dugi ka pasien anu umurna 55 taun maot tina gagal ati akut saatos nyandak Rezulin salaku bagian tina panilitian anu diawaskeun ku National Institutes of Health (NIH) anu ditaroskeun naha ngawaskeun tingkat énzim cukup.

NIH ngaluarkeun ubar tina panilitian, sareng teu lami saatosna ahli epidemiologis FDA anu ngaevaluasi Rezulin ngira-ngira yén éta tiasa dikaitkeun sareng langkung ti 430 gagal ati. Aranjeunna mendakan yén pasien ngagaduhan a kali 1,200 résiko langkung ageung gagal ati nalika nyandak ubar.

Dina 21 Maret 2000, FDA tungtungna ngelingan Rezulin saatos aya di pasar langkung ti tilu taun.

Naha ditarikna Rezulin tiasa dicegah upami karusakan ati dideteksi nalika uji coba rodénsia?

Ubar ieu ngan ukur conto leutik tina daptar panjang obat anu disatujuan FDA anu engké diémutan, tapi aranjeunna nunjukkeun kumaha ubar disatujuan teras diémutan mangtaun-taun saatosna (sareng seueur kahirupan saatosna) nalika efek samping jangka panjang mimiti nyababkeun awonna. sirah.

Dina nutshell hiji:

Sagala kajadian tragis nginum obat keur recalled alatan sababaraha bentuk karuksakan organ/jaringan bisa berpotensi dicegah lamun percobaan rodénsia geus dipigawé dina spésiés nu genetik normal. Tina sudut pandang uji ubar, beurit sareng rodénsia leutik mangrupikeun aset anu teu ternilai tapi ngan upami aranjeunna ngawakilan alam.

Pikeun ngajantenkeun masalah…

Kumaha upami jumlah obat anu berpotensi mangpaat anu tiasa dibuang sabab dianggap ningkatkeun résiko kanker dina mencit anu parantos kaserang kanker!?

Kuring nyangka urang moal pernah terang jawaban kana patarosan éta.

Naha ubar aman? - Naon anu bisa urang pigawé ayeuna?

Naha ubar aman

Pesenna jelas:

Sakabeh proses ngevaluasi efektivitas sareng kasalametan narkoba parah pisan. √Člmu industri farmasi geus busuk!

Sanaos henteu terang élmu, ngan ukur ningali sabaraha obat anu disatujuan FDA anu diémutan mangrupikeun bukti anu jelas yén aya anu salah.

Hanjakalna, aya daptar éksténsif ngeunaan obat anu disatujuan FDA anu maéhan sareng ngancurkeun kulawarga.

Gunana pikeun nyebutkeun, elmu geus hugely mangpaat pikeun umat manusa, tapi teu sampurna, atawa meureun leuwih akurat, élmuwan teu sampurna. Nanyakeun elmu teu ngajadikeun anjeun "anti sains", eta ngajadikeun anjeun pro-sains sabab éta naon elmu ngeunaan.

√Člmuwan patarosan panalungtikan sam√©m√©hna, maran√©hna nyieun hipot√©sis lajeng nguji √©ta. Pikeun m√©dia sosial pausahaan jeung pamar√©ntah pikeun nelepon jalma "anti-elmu" nalika aranjeunna patarosan a paksin katerangan efficacy g√©lo. √Čta "anti sains"!

Panginten panaliti kedah ngarepkeun yén program beternak rodénsia ageung tiasa nyababkeun variasi genetik anu henteu lumangsung di alam, tapi anu penting ayeuna nyaéta ngaku kasalahan sareng ngabenerkeunana.

Tapi dina industri anu didorong ku kauntungan, naha Big Pharma tiasa dipercaya pikeun ngaku kasalahan?

Hanjakalna, jawabanna henteu, sareng écés tina kagagalan FDA baheula yén perusahaan ubar bakal ngalakukeun naon waé dina kakawasaanana pikeun nyegah pangélingan anu ageung. Aranjeunna langkung resep ngucapkeun "punten" sareng mayar sajumlah sakedik karusakan pikeun korban tibatan ngaku sareng akar masalah konci.

Bisa jadi aya ratusan, malah rébuan pangobatan bahaya nu slipped ngaliwatan net kusabab percobaan rodénsia flawed. Usaha evaluasi ulang sareng poténsi ngelingan ageungna tiasa bangkrut unggal perusahaan obat di dunya - tapi kaséhatan pasien langkung penting!

Tapi naon anu anjeun tiasa laksanakeun?

Pangaweruh mangrupikeun kakuatan, sareng ngadidik masarakat sareng wartawan ngeunaan élmu di balik masalah ieu mangrupikeun léngkah munggaran. Kalayan cukup jalma anu terang, anggota parlemén ahirna tiasa ngadangukeun, sareng campur tangan pamaréntah tiasa dianggo.

Geus nepi ka anjeun, anjeun teu daya teu upaya, internét méré dulur sora nu bisa ngahontal jutaan. Pasihan artikel ieu SHARE, béjakeun ka sadayana anu anjeun terang, sareng entong lirén dugi ka sadayana robih.

"Janten parobahan anu anjeun hoyong tingali di dunya!"

Kami peryogi bantosan anjeun! Kami mawa anjeun warta uncensored pikeun FREE, Tapi urang ngan bisa ngalakukeun ieu berkat rojongan ti pamiarsa satia kawas Anjeun! Upami anjeun percanten kana pidato gratis sareng nikmati warta nyata, punten pertimbangkeun ngadukung misi kami ku janten patron atawa ku nyieun a sumbangan hiji-off di dieu20% tina ALL dana disumbangkeun ka para veteran!

Artikel anu diulas ieu ngan ukur mungkin berkat sponsor sareng patron kami! Pencét di dieu pikeun pariksa aranjeunna sareng kéngingkeun tawaran ekslusif anu luar biasa ti sponsor kami!

Naon Réaksi anjeun?
bagja
bagja
0 %
nelangsa
nelangsa
0 %
Bungah
Bungah
0 %
Tunduh
Tunduh
0 %
ambek
ambek
100 %
reuwas
reuwas
0 %

BIO pangarang

Poto pangarang Richard Ahern LifeLine Media CEO

Richard Ahern
CEO LifeLine Media
Richard Ahern nyaéta CEO, pangusaha, investor, sareng komentator politik. Anjeunna boga kabeungharan pangalaman dina bisnis, geus ngadegkeun sababaraha pausahaan, sarta rutin ngalakukeun pagawean konsultan pikeun merek global. Anjeunna gaduh pangaweruh anu jero ngeunaan ékonomi, salami mangtaun-taun diajar subjek sareng investasi di pasar dunya.
Anjeun biasana bisa manggihan Richard kalawan sirah na dikubur jero jero buku, maca ngeunaan salah sahiji plethora na kapentingan, kaasup pulitik, psikologi, tulisan, semedi, jeung elmu komputer; dina basa sejen, anjeunna nerd a.
surélék: [email dijaga] Instagram: @Richard.Ahern Twitter: @RichardJAhern

Balik deui ka luhur kaca.

By Richard Ahern - M√©dia LifeLine

kontak: [email dijaga]

Diterbitkeun: 16 Pébruari 2022

Panungtungan diropéa: 16 Pebruari 2022

Rujukan (jaminan dipariksa kanyataan):

  1. Statistik Pangelingan Narkoba FDA: https://www.maylightfootlaw.com/blogs/fda-drug-recall-statistics/ [Statistik resmi]
  2. Asam déoksiribonukleat (DNA): https://www.genome.gov/genetics-glossary/Deoxyribonucleic-Acid [Situs web pamaréntah]
  3. Mitosis / pembelahan sél: https://www.nature.com/scitable/definition/mitosis-cell-division-47/ [Jurnal akademik/situs web]
  4. Kasus pikeun DNA Sampah: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4014423/ [Jurnal akademik/situs web]
  5. Telomeres, gaya hirup, kanker, sareng sepuh: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3370421/ [Tulisan panalungtikan peer-reviewed]
  6. Batas Hayflick: https://embryo.asu.edu/pages/hayflick-limit#:~:text=The%20Hayflick%20Limit%20is%20a,programmed%20cell%20death%20or%20apoptosis. [Jurnal akademik/situs web]
  7. Senescence sareng sepuh: Nyababkeun, akibat, sareng jalan terapi: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5748990/ [Tulisan panalungtikan peer-reviewed]
  8. Mutagén Lingkungan, Sinyal Sél sareng Perbaikan DNA: https://www.nature.com/scitable/topicpage/environmental-mutagens-cell-signalling-and-dna-repair-1090/ [Jurnal akademik/situs web]
  9. telomeres ultra-panjang hypervariable dina mencit: https://www.nature.com/articles/347400a0 [Tulisan panalungtikan peer-reviewed]
  10. Bret Weinstein dina "The Portal" (w/ host Eric Weinstein), Ep. #019 - Prediksi sareng DISC: https://www.youtube.com/watch?v=JLb5hZLw44s [Langsung tina sumber] 
  11. Galur beurit katurunan liar ngagaduhan telomere pondok: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11071935/ [Tulisan panalungtikan peer-reviewed]
  12. Hipotesis kapasitas cagar: asal évolusionér sareng implikasi modéren tina trade-off antara suprési tumor sareng perbaikan jaringan: https://www.gwern.net/docs/longevity/2002-weinstein.pdf [Tulisan panalungtikan peer-reviewed]
  13. Alexander, P., 1966. Naha aya hubungan antara sepuh, pondok umur-panjang ku radiasi sareng induksi mutasi somatik?: Perspéktif dina Gerontology Experimental. kaca 266-279. [Tulisan panalungtikan peer-reviewed]
  14. Lalaki jeung beurit: Hubungan umur maranéhanana: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26596563/ [Tulisan panalungtikan peer-reviewed]
  15. Cerivastatin: https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Cerivastatin [Jurnal akademik/situs web]  
  16. Tren Nasional dina Pamakéan Statin sareng Pangeluaran dina Populasi Dewasa AS Ti 2002 dugi ka 2013: https://jamanetwork.com/journals/jamacardiology/fullarticle/2583425 [Statistik resmi]
  17. Rhabdomyolysis: Patogenesis, Diagnosis, sareng Perawatan: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4365849/ [Tulisan panalungtikan peer-reviewed]
  18. Modél panjelasan farmakologis klinis rhabdomyolysis anu aya hubunganana sareng cerivastatin: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1046/j.1563-258X.2003.03029.x [Jurnal akademik/situs web]
  19. Vioxx (rofecoxib) Patarosan sareng Jawaban: https://www.fda.gov/drugs/postmarket-drug-safety-information-patients-and-providers/vioxx-rofecoxib-questions-and-answers#:~:text=Vioxx%20is%20a%20COX%2D2,3. [Situs web pamaréntah]
  20. Valdecoxib: https://en.wikipedia.org/wiki/Valdecoxib [Wewenang luhur sareng situs wéb anu dipercaya] {Bacaan salajengna}
  21. Sindrom Stevens-Johnson / necrolysis épidermal toksik: https://rarediseases.info.nih.gov/diseases/7700/stevens-johnson-syndrometoxic-epidermal-necrolysis [Situs web pamaréntah]
  22. AS v. Pfizer, Inc. - Pasatujuan Patempatan: https://www.justice.gov/usao-ma/press-release/file/1066111/download [Dokumén resmi pangadilan]
  23. Résulin: https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/1999/20720s12lbl.pdf [Situs web pamaréntah]
  24. Troglitazone: https://en.wikipedia.org/wiki/Troglitazone [Wewenang luhur sareng situs wéb anu dipercaya] {Bacaan salajengna}

pulitik

Warta anu teu disensor panganyarna sareng pendapat konservatif di AS, Inggris, sareng politik global.

meunang panganyarna

bisnis

Warta bisnis nyata sareng teu disensor ti sakumna dunya.

meunang panganyarna

ngabiayaan

Warta kauangan alternatif kalayan fakta anu teu disensor sareng pendapat anu teu bias.

meunang panganyarna

hukum

Analisis hukum anu jero ngeunaan uji coba panganyarna sareng carita kajahatan ti sakumna dunya.

meunang panganyarna
Miluan diskusi!
ngalanggan
ngabéjaan tina
tatamu
10 koméntar
newest
pangkolotna Paling Undian
Umpan Balik Inline
Ningali sadaya koméntar
Pansy Abbas
Pansy Abbas
1 month ago

Kuring nyieun $90 sajam gawe ti imah. Kuring henteu pernah ngabayangkeun y√©n √©ta jujur ‚Äč‚Äč‚Äč‚Äčkana kahad√©an tapi pendamping anu pangdeukeutna kuring k√©ngingkeun $ 16,000 sabulan ku damel dina laptop, √©ta leres-leres pikasieuneun pikeun kuring, anjeunna resep pikeun kuring nyobian √©ta. Sadayana kedah nyobian padamelan ieu ayeuna ku ngan ukur nganggo tulisan ieu. http://Www.Works75.Com

Panungtungan diédit 1 bulan ka tukang ku Pansy Abbas
Ucing Edwards
Ucing Edwards
bulan 2 ago

Gaji kuring sahenteuna $ 300 / dinten. Rekan kerja kuring nyarios kuring! Abdi kagum pisan sabab anjeun leres-leres ngabantosan jalma pikeun gaduh ide kumaha kéngingkeun artos. Hatur nuhun pikeun ideu anjeun sareng kuring ngarepkeun anjeun bakal ngahontal langkung seueur sareng nampi langkung seueur berkah. Kuring admire Website anjeun Kuring miharep anjeun bakal perhatikeun kuring & Kuring miharep kuring ogé bisa meunang giveaway paypal Anjeun.

 ūüáßūüá∑  http://income7pays022tv24.pages.dev/

Panungtungan diédit 2 bulan ka tukang ku Cat Edwards
Dreda Fairburn
Dreda Fairburn
bulan 3 ago

Kuring nyieun $90 sajam gawe ti imah. Kuring henteu pernah ngabayangkeun y√©n √©ta jujur ‚Äč‚Äč‚Äč‚Äčkana kahad√©an tapi pendamping anu pangdeukeutna kuring k√©ngingkeun $ 16,000 sabulan ku damel dina laptop, √©ta leres-leres pikasieuneun pikeun kuring, anjeunna resep pikeun kuring nyobian √©ta. Sadayana kedah nyobian padamelan ieu ayeuna

ngan nganggo artikel ieu.. http://Www.HomeCash1.Com

Panungtungan diédit 3 bulan ka tukang ku Dreda Fairburn
Holton
Holton
bulan 3 ago

Rék Gawé Ti Imah Tanpa Ngajual Naon waé? Teu Dibutuhkeun Pangalaman, Pangmayaran Mingguan… Miluan Grup Eksklusif Jalma Anu Ngarecah Kodeu Kabebasan Keuangan! Diajar More Ieuh
Salin di dieu ………………………………………….https://www.worksclick.com

Panungtungan diédit 3 bulan ka tukang ku Wolton
juliya
juliya
bulan 3 ago

Abdi Boy pal ngajadikeun $ tujuh puluh lima / jam dina internét. Manehna geus tanpa ngerjakeun salila genep bulan tapi sésana bulan gaji nya geus jadi $16453 genuinely digawé di internét pikeun sababaraha jam.

buka link ieu....... Www.Workonline1.com

Holton
Holton
bulan 3 ago

Abdi dibayar langkung ti $190 per jam damel ti bumi sareng 2 murangkalih di bumi. Kuring henteu kantos ngira yén kuring tiasa ngalakukeun éta tapi réréncangan kuring earn langkung ti 15k sabulan ngalakukeun ieu sareng anjeunna ngayakinkeun kuring pikeun nyobian. Potensi ieu teu aya watesna…, <(“)
ūüôā SARENG WILUJENG. :)
IEUH ‚Üí‚Üí https://www.dollars11.com

Panungtungan diédit 3 bulan ka tukang ku Wolton
juliya
juliya
bulan 4 ago

Paycheck panungtungan abdi $ 2500 pikeun digawé 12 jam saminggu online. Babaturan sadulur kuring parantos rata-rata 8k salami sasih ayeuna sareng anjeunna damel sakitar 30 jam saminggu. Abdi henteu percanten kumaha gampangna sakali kuring nyobian éta. Potensi kalawan ieu téh sajajalan. Ieu naon atuh >> http://www.workonline1.com

Maryluther
Maryluther
bulan 4 ago

[ NGAHIJI SARENG KAMI ]
Kusabab kuring ngamimitian bisnis online kuring earn $90 unggal 15 menit. Ieu disada unbelievable tapi anjeun moal ngahampura diri lamun teu pariksa kaluar.
Pikeun leuwih jéntré mangga buka BUKA SITUS INI__________ http://Www.OnlineCash1.com

Becky Thurmond
Becky Thurmond
bulan 4 ago

Kuring ayeuna nyieun leuwih ti 350 dollar per po√© ku digaw√© online ti imah tanpa investasi duit wae. Gabung link ieu posting pakasaban ayeuna tur mimitian earning tanpa investasi atawa ngajual nanaon‚Ķ‚Ķ. 
SING SALAMET..____ http://Www.HomeCash1.Com

Panungtungan diédit 4 bulan ka tukang ku Becky Thurmond
jasmin loutra loura
jasmin loutra loura
bulan 4 ago

Ngahasilkeun penghasilan tambahan unggal bulan ti bumi langkung ti $ 26k pasti kalayan sumber daya anu dianggo pikeun ngalakukeun r√©plika lancar sareng t√©mp√©l sapertos bunga online. Sabenerna kuring parantos nampi $18636 tina kapentingan bumi bersih ieu. https://salarybaar234.blogspot.com

10
0
Bakal mikanyaah pikir anjeun, punten mairan.x
()
x