Berita sakedapan

News Highlights at a Glance

Sadaya warta urang sakedapan carita dina hiji tempat.

Royal Mail Union NGABATALkeun Serangan Saatos Ancaman Aksi HUKUM

Mogok Royal Mail dibatalkeun

Mogok Royal Mail anu direncanakeun dina 16 sareng 17 Pébruari dibatalkeun saatos perusahaan ngaluarkeun tangtangan hukum ngalawan serikat pekerja, nyatakeun alesan pikeun mogok éta henteu sah. Bos Uni mundur, nyatakeun yén aranjeunna moal ngalawan tangtangan éta, sareng akibatna ngaleungitkeun tindakan anu direncanakeun.

Baca carita patali

Jaksa Ngaku Andrew Tate Ngarobah Awéwé jadi 'BUDAK,' Tapi Korban Disangka Klaim LAIN

Jaksa ngaku Andrew Tate ngancik awéwé jadi budak

Jaksa Romania ngaku Andrew Tate jeung lanceukna ngancik awéwé jadi "budak," nurutkeun hiji dokumen pangadilan disadiakeun pikeun Reuters sarta diterbitkeun dina sapotong hit. Tapi, agénsi warta ngaku yén éta henteu tiasa "ngalereskeun versi kajadian." Organisasi warta ogé ngaku yén éta henteu tiasa ngahontal genep korban anu disangka dina dokumen éta.

Sabalikna, dua tina genep awéwé nyarios sacara umum dina TV Romania, nyatakeun yén aranjeunna "sanés korban" sareng yén jaksa nunjukkeun aranjeunna salaku panuduh ngalawan kahayangna.

Jaksa ogé ngadasarkeun kasusna kana tuduhan yén Tate ngawasaan akun OnlyFans awéwé, situs wéb dumasar langganan dimana panyipta nyebarkeun eusi érotis atanapi porno pikeun pangguna anu mayar. Dina cara anu sami, Reuters henteu tiasa pariksa ayana akun OnlyFans ieu.

Baca carita trending

Poé Strike Pangbadagna dina Dékade Due Isukan

Guru mogok

Inggris nyiapkeun dinten mogok panggedéna dina dékade sabab satengah juta pagawé bakal kaluar dina Rebo, 1 Pebruari. Mogokna kalebet guru, supir karéta, PNS, supir beus, sareng dosen universitas nalika rundingan pamaréntah sareng serikat pekerja rusak.

Baca artikel patali

BULLISH on Bitcoin: Pasar Crypto ERUPTS dina Januari sakumaha sieun robah jadi karanjingan

pasar Bitcoin bitu dina Januari

Bitcoin (BTC) aya dina jalur pikeun ngagaduhan Januari anu pangsaéna dina dasawarsa ka tukang sabab para investor kéngingkeun bullish dina crypto saatos musibah 2022. Bitcoin nuju jalan nalika ngadeukeutan $24,000, naék 44% masif ti mimiti bulan, dimana éta hovered sabudeureun $ 16,500 koin a.

Pasar cryptocurrency lega ogé geus robah bullish, kalawan koin luhur lianna kayaning Ethereum (ETH) jeung Binance Coin (BNB) ningali mulih bulanan substansial 37% na 30%, mungguh.

Upturn asalna sanggeus taun ka tukang nempo pasar crypto terjun, ngalarti ku takwa pangaturan sarta skandal FTX. Taun abon $600 milyar (-66%) tina cap pasar Bitcoin urang, mungkas sataun patut ngan sapertilu tina nilai puncak 2022 na.

Sanaos kasalempang régulasi, kasieun di pasar sigana ngalih kana karanjingan nalika para investor ngamangpaatkeun harga nawar. Naékna tiasa diteruskeun, tapi para investor anu cerdas bakal waspada kana rally pasar biruang anu sanés dimana penjualan anu seukeut bakal ngirim harga deui ka Bumi.

Tingali luhureun kami 5 koin

Hakim Manjangkeun Penahanan Andrew TATE Dumasar 'DUGAAN' sareng BUKAN Bukti

ditahan Andrew Tate urang diperpanjang ku hakim

Hakim Romania ngalegaan penahanan superstar média sosial Andrew Tate sareng lanceukna sahenteuna sahenteuna sabulan ngan ukur dumasar kana "kacurigaan anu wajar," bahkan ngaku kanyataan anu ditampi ku jaksa henteu jelas. Pangaruh multimillionaire parantos dituduh perdagangan manusa sareng perkosa, anu anjeunna ditolak pisan.

Pengumuman asalna teu lila sanggeus Twitter, ayeuna dina kadali Elon kasturi, ogé reinstated Trump; kumaha oge, anjeunna can balik ngagunakeun platform nu.

BACK Online: Akun Facebook sareng Instagram Trump bakal dibalikkeun deui

Larangan Facebook sareng Instagram Trump dicabut

Meta parantos ngumumkeun yén éta bakal ngangkat larangan dina akun Facebook sareng Instagram Donald Trump dina sababaraha minggu anu bakal datang. Présidén urusan global di Meta sareng tilas timbalan perdana menteri Inggris, Nick Clegg, ngumumkeun yén aranjeunna "henteu hoyong ngahalangan debat kabuka dina platform kami, khususna dina konteks pamilihan demokratis."

Clegg nyatakeun yén perusahaan parantos ngira-ngira résiko ngijinkeun tilas présidén deui dina platform numutkeun "Protokol Kabijakan Krisis" sareng parantos konsultasi ka para ahli. Kaputusan éta caveated kalayan pernyataan yén "panjagaan énggal" ayeuna aya pikeun ngeureunkeun "ngulang pelanggaran."

Pengumuman asalna teu lila sanggeus Twitter, ayeuna dina kadali Elon kasturi, ogé reinstated Trump; kumaha oge, anjeunna can balik ngagunakeun platform nu.

Alec Baldwin DITUDUH Kalayan Pembunuhan Teu Direlakeun Dina Shooting Karat

Alec Baldwin dituduh rajapati involuntary

Leuwih 15 bulan sanggeus aktor Alec Baldwin ngahaja ditémbak jeung maéhan cinematographer Halyna Hutchins dina sét pilem ngeunaan Rust, jaksa geus mutuskeun pikeun muatan anjeunna kalawan rajapati. Baldwin sacara konsistén nampik kasalahan naon waé sareng pengacarana nyarios yén aranjeunna bakal "ngalawan" tuduhan sareng "meunang."

"Kaputusan ieu distorts maot tragis Halyna Hutchins sarta ngagambarkeun kaluron dahsyat kaadilan," ceuk pangacara Baldwin urang, Lukas Nikas. Dua anggota awak Rust anu sanés didakwa aya hubunganana sareng maotna.

Panaséhat Zelensky LULUS Saatos Nyarioskeun Pernyataan PALSU ngeunaan Serangan Rudal

Panaséhat présidén Oleksiy Arestovych mundur

Panaséhat présidén Oleksiy Arestovych parantos mundur saatos nyarios palsu yén misil Rusia anu maéhan 44 jalma di Dnipro ditembak ku pasukan Ukraina. Koméntar nyababkeun amarah nyebar di Ukraina sabab ngasongkeun yén kasalahan Ukraina misil nabrak wangunan.

Penasihat Husus pikeun NITISTIK Penanganan Dokumén Diklasifikasikeun Biden

Panaséhat khusus pikeun nalungtik Biden

Jaksa Agung Merrick Garland parantos nunjuk penaséhat khusus pikeun nalungtik panéangan dokumén diklasifikasikeun di kantor sareng bumi lami Biden. Garland nyatakeun yén janjian éta pikeun nunjukkeun "komitmen departemén pikeun kamerdékaan sareng akuntabilitas."

'PÉRÉN': Publik Diwartoskeun Ngarepkeun 999 Telat nalika 25,000 Médis nuju STRIKE

Publik nyarios ngarepkeun 999 telat

Masarakat Inggris parantos nyarios ngan ukur nelepon 999 pikeun kaayaan darurat "hirup atanapi anggota awak" kusabab mogok ambulan nyababkeun gangguan anu ageung pikeun jasa darurat. Perdana menteri, Rishi Sunak, dilabélan panarajangan éta "pikasieuneun" nalika anjeunna ngabantah undang-undang anti-mogok pikeun ngajamin "tingkat kaamanan minimum" pikeun masarakat.

Pembantu Joe Biden Milarian Dokumén KLASIFIKASI di Kantor Lama

Pembantu ka Joe Biden mendakan dokumén diklasifikasikeun di kantor lami

Présidén Biden ayeuna ditalungtik ku Departemen Kaadilan saatos ajudan mendakan dokumén anu digolongkeun dina Arsip Nasional bari mindahkeun kotak-kotak ti kantor think tank basis Washington Biden. Baheula taun, Donald Trump kapanggih dirina dina kaayaan sarupa nalika FBI raided imah Mar-A-Lago na.

Baca carita patali

Sunak daék ngabahas naékna gaji pikeun perawat nawar pikeun ngeureunkeun huru-hara NHS

Sunak daék ngabahas naékna gaji para mantri

Rishi Sunak parantos nunjukkeun karep énggal pikeun negosiasi sareng perawat pikeun ngeureunkeun mogok anu ngalumpuhkeun NHS usum tiris ieu. Perdana menteri nyarios "kami badé ngamimitian babak pakampungan bayar anyar pikeun taun ieu," nunjukkeun kalembutan anyar pikeun serikat.

Speaker DPR: Kevin McCarthy tungtungna Ngamankeun Undian Cukup Saatos 15 Babak

Kevin McCarthy kapilih Speaker DPR

Sanggeus poé rundingan anu ampir ngakibatkeun konfrontasi fisik sarta 15 rounds of voting, Kevin McCarthy tungtungna aman cukup undian ti pihak-Na pikeun jadi Speaker DPR.

DEKAT teuing pikeun kanyamanan: Kapal Perang Rusia Mawa Rudal HIPERSONIK Ngadeukeutan Saluran Inggris

Kapal perang Rusia mawa misil hipersonik ngadeukeutan Selat Inggris

Vladimir Putin parantos ngirim kapal perang Rusia anu nganggo misil hipersonik canggih dina jalur anu bakal ngalangkungan Selat Inggris sareng ka Samudra Atlantik pikeun "tugas tempur." Ieu bakal janten kapal Rusia munggaran anu nganggo pakarang hipersonik anu sanggup nganteurkeun hulu ledak nuklir dina laju sapuluh kali laju sora, atanapi ampir 8,000mph.

Langkung lengkep ihwal pakarang hipersonik

TURMOIL di Kongrés salaku Republicans TURN on Kevin McCarthy dina House Speaker Vote

Republicans ngahurungkeun Kevin McCarthy pikeun House Speaker

Sanggeus meunang mayoritas House di midterms, Republicans ayeuna rusuh sanggeus grup leutik ngahurungkeun ngalawan frontrunner pikeun Speaker, pamimpin GOP Kevin McCarthy. Peran Speaker House, saméméhna dicekel ku Nancy Pelosi, merlukeun sahenteuna 218 sora ti sasama anggota Kongrés.

Dina tilu babak panungtungan voting, McCarthy geus ngamankeun paling 203 undian, kalawan sahenteuna 19 Republicans voting ngalawan anjeunna - hartina manehna kudu ngarobah pikiran sahenteuna 15 mun jadi Speaker. Dina babak kadua, sadaya 19 nominasi Jim Jordan, anu contrarily ngarojong Kevin McCarthy, ngabejaan pihak pikeun "rally sabudeureun" pamimpin GOP dina babak katilu.

Tapi, aranjeunna henteu "rally" ...

Au contraire, sanajan voting pikeun Yordania, aranjeunna henteu ngadangukeun - teu ngan teu sadayana 19 nangtung teguh, tapi hiji deui ngagabung aranjeunna! Janten ayeuna, dugi ka babak katilu, McCarthy turun ka 202 sora, sareng Jim Jordan nyepeng suporter ka-20 na.

Bisa jadi kaulinan psikologi bahaya sanajan, kalawan dua sisi stubbornly nangtung taneuh maranéhanana, meureun yakin sisi séjén bakal mundur pikeun alus pihak, tapi moal bakal. Samentawis éta, aya kamungkinan nyata yén Demokrat tiasa ngarebut posisi Speaker tina katuhu handapeun irungna.

Sanajan GOP meunang mayoritas dina midterms Nopémber, margin sempit, sarta DPR dina dasarna mangrupa malah pamisah. Janten upami sajumlah leutik Republik mutuskeun pikeun leres-leres giliran sareng milih sareng Demokrat, patengahan moal masalah - bakal aya deui Nancy Pelosi!

Baca carita hirup

63 TEWAS: Ukraina Ngaluncurkeun Serangan Misil Anu Ngancurkeun Ka Wewengkon anu Dikadalikeun Rusia

Ukraina ngajalankeun serangan misil dahsyat

Numutkeun Kamentrian Pertahanan Rusia, Ukraina ngagunakeun genep misil di kota Makiivka di wewengkon Donetsk dikawasa Rusia. Rusia ngalaporkeun 63 maotna, tapi Ukraina ngaku serangan éta maéhan ratusan. Misil anu dianggo katelah HIMARS sareng disayogikeun ku Amérika Serikat.

Parobahan deui: Musk Ngumumkeun Parobahan Arsitéktur 'SIGNIFICANT' sareng Kabijakan Élmu Anyar pikeun Twitter

Musk ngumumkeun langkung seueur parobihan kana Twitter

Elon Musk ngumumkeun "kabijakan anyar Twitter nyaéta nuturkeun élmu, anu merta kalebet patarosan nalar ngeunaan élmu," ogé parobihan kana arsitéktur server backend anu kedah ngajantenkeun situs éta "ngaraos langkung gancang."

Baca carita trending

SHUTDOWN Ékonomi: Serikat Palayanan Sipil Pangbadagna PERHATOSAN ngeunaan Serangan ku Dokter sareng Guru

serikat palayanan sipil warns of mogok

The Public and Commercial Services Union (PCS) geus ngancam pamaréntah kalawan "ngagabung jeung nyingkronkeun" aksi mogok ku guru, dokter SMP, patugas pemadam kebakaran, sarta sakabeh union séjén anu bakal ngalumpuhkeun ékonomi kana taun anyar.

Hunter Biden Nyewa Tilas Pengacara Jared KUSHNER pikeun Panaliti Anyar ti House Republicans

Hunter Biden nyewa pengacara Jared Kushner

Putra Joe Biden, Hunter, parantos nyéwa tilas pengacara minantu Donald Trump, Jared Kushner, nalika anjeunna nyanghareupan panilitian anyar ti House Republicans.

Pangacara sanés pikeun Hunter Biden ngumumkeun yén pengacara Washington anu berpengalaman Abbe Lowell parantos gabung ka tim hukum "pikeun ngabantosan" sareng "ngajawab tantangan" anu disanghareupan ku putra présidén. Lowell saacanna ngawakilan Jared Kushner di Kongrés sareng salami panalungtikan ngeunaan gangguan pamilihan Rusia, tapi anjeunna langkung dikenal pikeun ngawakilan Présidén Bill Clinton dina sidang impeachment 1998.

Éta asalna saatos CEO Twitter énggal Elon Musk bocor bom "File Twitter" anu ngalaporkeun kumaha perusahaan média sosial damel sareng kampanye Biden pikeun maéhan carita laptop. Pikeun nyieun masalah pikeun kulawarga Biden, House Republicans meunang mayoritas dina pamilihan midterm, hartina Hunter bakal nyanghareupan panalungtikan renewed ti Kongrés.

Baca carita hirup

POLL: Pamaké Twitter milih FIRE Elon Musk salaku Kapala

Twitter ngagunakeun sora pikeun seuneu Elon Musk

Saatos Musk hapunten pikeun ngalaksanakeun aturan anu nyegah jalma-jalma nyebatkeun perusahaan média sosial sanés dina platformna, CEO dua bulan naroskeun ka masarakat naha anjeunna kedah mundur salaku kapala. 57% tina 17.5 juta pamaké anu milih milih pikeun dipecat anjeunna.

Baca carita trending

SOLD OUT: Kartu Dagang NFT Superhero Trump Dijual Kurang ti Hiji Poé

Kartu dagang NFT superhero Trump

Dinten Kemis, Présidén Trump ngumumkeun sékrési kartu dagang digital "édisi terbatas" anu ngagambarkeun présidén salaku pahlawan super. Kartu éta token non-fungible (NFTs), hartina kapamilikan maranéhanana geus aman diverifikasi dina téhnologi blockchain.

MORE STRIKES: Pagawe Amazon Miluan Perawat NHS sareng Daptar LONG anu sanésna

Pagawe Amazon mogok

Pagawe Amazon di Coventry parantos milih sacara resmi mogok di Inggris heula sareng ngiringan perawat anu, dinten Kemis, ngamimitian mogok panggedéna dina sajarah NHS. Aranjeunna gabung daptar panjang pagawe sejenna anu geus staged mogok taun ieu, kaasup Royal Mail pagawe pos, pagawe karéta, supir beus, sarta staf bandara, ngabalukarkeun gangguan nyebar di sakuliah nagara saméméh Natal.

Gangguan anu disababkeun ku panarajangan parantos éksténsif, khususna dina waktos Natal, nalika langkung seueur pangiriman sareng rumah sakit anu langkung sibuk.

Pagawe gudang Amazon di Coventry milih dinten Jumaah pikeun ngalakukeun aksi mogok, naroskeun kanaékan gaji per jam tina £ 10 sajam ka £ 15. Aranjeunna mangrupikeun staf Amazon Inggris anu munggaran ilubiung dina mogok formal.

Dinten Kemis, puluhan rébu perawat mogok, nyababkeun 19,000 pasini pasien ditunda. Royal College of Nursing (RCN) parantos naroskeun naékna gaji 19% pikeun perawat sareng ngingetkeun yén langkung seueur serangan bakal nuturkeun dina taun énggal. Rishi Sunak nyatakeun naékna gaji 19% henteu mampuh tapi pamaréntahan dibuka pikeun rundingan.

Perdana menteri dilaporkeun prihatin ngeunaan precedent anu bakal disetél upami pamaréntahan masihan kana tungtutan RCN, sieun yén séktor sanés bakal nuturkeun sareng naroskeun naékna gaji anu henteu mampuh.

Pangadeg FTX Sam Bankman-Fried (SBF) DITAWA di Bahama atas permintaan Pamaréntah AS

Sam Bankman-Goreng (SBF) ditahan

Sam Bankman-Fried (SBF) geus ditahan di Bahama dina pamundut ti pamaréntah AS. Datang sanggeus SBF, pangadeg bursa crypto bangkrut FTX, sapuk pikeun mere kasaksian saméméh Komite House AS on Financial Services on 13 Désémber.

Tilas CEO FTX Sam Bankman-Fried BAKAL Nyaksian Sateuacan Komite House AS dina 13 Désémber

Urut CEO FTX Sam Bankman-Goreng

Pangadeg rubuh sungut dagang cryptocurrency FTX, Sam Bankman-Goreng (SBF), tweeted yén anjeunna "daék mere kasaksian" saméméh Komite House on Financial Services dina 13 Désémber.

Dina bulan Nopémber, token asli FTX naék harga, nyababkeun para nasabah mundur dana dugi ka FTX henteu tiasa nyumponan paménta éta. Salajengna, perusahaan ngajukeun bangkrut Bab 11.

SBF sakali bernilai ampir $30 milyar sareng mangrupikeun donor kadua panggedéna pikeun kampanye présidén Joe Biden. Saatos runtuhna FTX, anjeunna ayeuna ditalungtik pikeun panipuan sareng hargana kirang ti $ 100 rébu.

POLL: Konservatif Kalah Bagikeun Sora pikeun REFORMASI Partéi Inggris

Konservatif leungit pangsa sora ka Reformasi UK

Polling anyar nunjukkeun yén pésta Konservatif kaleungitan pamilih pikeun Reformasi Inggris. Polling nyarankeun Konservatif ngan ukur gaduh 20% tina sora nasional, sareng Buruh 47% sareng Reformasi 9%.

Polling anu dilakukeun ku polling Rakyat pikeun GB News nunjukkeun luncat hiji-titik pikeun Buruh sareng turunna hiji-titik pikeun Konservatif dina minggu kamari. Sanajan kitu, takeaway konci teh lonjakan signifikan dina rojongan pikeun Reformasi UK, saméméhna dipikawanoh salaku Partéi Brexit nu Nigel Farage diadegkeun.

Numutkeun kana polling, Reform UK ayeuna mangrupikeun pihak katilu anu paling populér kalayan 9% tina sora nasional - ngéléhkeun Demokrat Liberal dina 8% sareng Greens dina 6%.

Pimpinan Reformasi Richard Tice parantos nyuarakeun harepan yén pamaréntahan Rishi Sunak bakal "pamaréntahan Konservatif anu terakhir" sareng yakin anjeunna bakal ngéléhkeun Keir Starmer "turun tangan" dina pamilihan.

Kamenangan Hukum Trump: Hakim NOLAK pikeun Nahan Tim Trump pikeun Ngahina Dokumén Mar-a-Lago

Trump légal meunang

Hiji hakim geus maréntah ngalawan pamenta ti Departemen Kaadilan pikeun nahan tim Présidén Trump di hina pangadilan pikeun henteu pinuh minuhan sapina pikeun dokumén digolongkeun nyita di Mar-a-Lago.

Baca backstory

Saingan pait: Géorgia Sénat RUNOFF Pamilihan ngadeukeutan

pamilihan runoff Sénat Géorgia

Saatos jalan satapak kampanye sengit tina serangan pribadi sarta skandal, rahayat Géorgia geus meunang siap milih on Salasa dina pamilihan runoff Sénat. Republik jeung urut NFL ngajalankeun deui Herschel Walker bakal nyanghareupan Démokrat sarta Sénator ayeuna Raphael Warnock pikeun korsi Sénat Géorgia urang.

Warnock nyaris meunang korsi Sénat dina pemilihan khusus dina 2021 ngalawan Republik Kelly Loeffler. Ayeuna, Warnock kedah ngabela korsina dina runoff anu sami, waktos ieu ngalawan tilas béntang maén bal Herschel Walker.

Dina hukum Géorgia, calon kudu ménta mayoritas sahenteuna 50% tina sora pikeun meunang outright dina babak pamilihan kahiji. Sanajan kitu, lamun lomba geus deukeut jeung calon partéy pulitik leutik, atawa hiji independen, meunang cukup sora, teu saurang ogé bakal meunang mayoritas. Dina hal éta, pamilihan runoff dijadwalkeun antara dua calon luhur ti babak kahiji.

Dina 8 Nopémber, babak kahiji ningali Sénator Warnock ngarebut 49.4% tina sora, heureut payuneun Republican Walker kalayan 48.5%, sareng 2.1% nuju ka calon Partai Libertarian Chase Oliver.

Jalan satapak kampanye geus fiery kalawan tuduhan kekerasan domestik, teu mayar nafkah anak, sarta Mayar awéwé hiji aborsi. The sihungan sengit bakal datang ka sirah on Salasa, 6 Désémber, nalika pamilih Georgia nyieun kaputusan final maranéhanana.

Baca sinyalna pamilihan langsung

Kulawarga karajaan Nyanghareupan Balas 'RACISM' ti Média Jangjang Kénca

Kulawarga karajaan nyanghareupan tuduhan rasisme anyar

Kulawarga karajaan nyanghareupan serangan anyar tuduhan rasisme ti média jangjang kénca. Ibu baptis Pangeran William, Lady Susan Hussey, 83, parantos mundur tina tugasna sareng masihan "hapunten anu ageung" pikeun ngadamel koméntar anu dituduh rasis dina resepsi anu diayakeun ku Permaisuri Ratu, Camilla.

Kajadian éta ngalibatkeun awéwé anu damel salaku advokat pikeun salamet tina nyiksa rumah tangga. Anjeunna ngajelaskeun paguneman éta salaku "pelanggaran" nalika Lady Hussey naros ka anjeunna, "ti bagian mana anjeun di Afrika?"

Sanaos paguneman rada teu pantes, média jangjang kénca ngaluncat kana bandwagon rasisme.

Donald Trump TETAP Hayang Tuntut Twitter Sanajan Meunang Balik deui

Donald Trump masih hoyong gugat Twitter

Numutkeun pengacarana, Présidén Trump masih hoyong ngalaksanakeun tindakan hukum ngalawan Twitter pikeun ngalarang akunna dina Januari 2021, sanaos dibalikkeun deui awal bulan ieu.

Pamilik anyar Twitter Elon Musk ngajalankeun polling naroskeun ka pangguna upami Trump kedah diidinan balik, sareng 52% dugi ka 48% milih "enya," kalayan langkung ti 15 juta undian. Présidén Trump malah ngabagi polling dina akun Truth Social na, naroskeun para pengikut pikeun milih anu saé. Tapi ayeuna katingalina anjeunna henteu gaduh minat uih deui sabab anjeunna henteu acan nganggo akunna anu diaktipkeun deui saatos ampir dua minggu.

Teu lami saatos dibalikkeun deui, Trump ngritik Twitter nalika pidato pidéo, nyatakeun yén anjeunna henteu "ningali alesan naon" pikeun uih deui kana platform sabab jaringan sosial na, Truth Social, ngalakukeun "penomenal saé."

Tilas présidén nyatakeun Truth Social ngagaduhan papacangan anu langkung saé tibatan Twitter, ngajéntrékeun Twitter salaku gaduh papacangan "négatip".

Nambahkeun hinaan ka tatu, sigana Trump masih nyepeng dendam ngalawan Twitter sakumaha pangacara na ngalaporkeun anjeunna masih pursuing aksi légal ngalawan parusahaan, sanajan gugatan nu keur mecat ku hakim dina Méi - anjeunna banding putusan.

pulitik

Warta anu teu disensor panganyarna sareng pendapat konservatif di AS, Inggris, sareng politik global.

meunang panganyarna

bisnis

Warta bisnis nyata sareng teu disensor ti sakumna dunya.

meunang panganyarna

ngabiayaan

Warta kauangan alternatif kalayan fakta anu teu disensor sareng pendapat anu teu bias.

meunang panganyarna

hukum

Analisis hukum anu jero ngeunaan uji coba panganyarna sareng carita kajahatan ti sakumna dunya.

meunang panganyarna
Miluan diskusi!