loading . . . DITANGGUNG
LifeLine loading bar
Megatkeun warta live

Hunter Biden BLOWUP: The Laptop, The Investigation, sareng Présidén

Live
Laptop Hunter Biden
Jaminan cek kanyataan

DELAWARE, Amérika Sarikat — Carita anu pernah dileungitkeun salaku warta palsu tapi ayeuna teu tiasa dipaliré. Nalika New York Times ngaku carita laptop Hunter Biden anu hina éta nyata, masa depan kulawarga Biden ngagantung dina kasaimbangan.

Latar tukang:

Putra Joe Biden, Hunter Biden, turunkeun tilu laptop rusak di toko perbaikan Delaware tapi henteu kantos uih deui pikeun nyandakana. Pamilik toko, John Paul Mac Isaac, mendakan seueur laporan kauangan, email, sareng poto anu ngaganggu nalika ngalaksanakeun pamulihan data.

Dina nutshell hiji:

Surélék sareng pernyataan kauangan nyababkeun Joe Biden dina urusan bisnis asing nalika anjeunna janten wakil presiden Amérika Serikat. Dina waktos anu sami, pikahariwangeun ngeunaan poto eksplisit séksual Hunter Biden ngalibetkeun awéwé ngora.

Isaac ngalaporkeun pamanggihna ka otoritas, sarta FBI nyita laptop. Nanging, sateuacan rebutan, Isaac parantos nyalin eusi hard drive sareng dikirim ka pengacara pribadi Trump, Rudy Giuliani, anu teras dikirim ka New York Post.

Carita ieu diterbitkeun minggu sateuacan pamilihan 2020. Masih, éta ditolak pisan ku toko média mainstream, téknologi gedé, sareng pejabat intelijen - anu palsu ngaku yén carita éta disinformasi Rusia pikeun ngajagi prospek pamilihan Biden.

Dina 2022, analisa forensik nyarankeun yén email éta otentik sareng teu aya bukti yén peretas parantos ngamanipulasi email atanapi file.

Ayeuna Joe Biden mangrupikeun pamimpin dunya gratis sareng carita laptopna otentik, patarosan anu paling kritis nyaéta kieu:

Naha présidén Amérika Serikat badami?

Sajauh ieu, salah sahiji fakta anu langkung pikasieuneun anu nunjukkeun prihatin kaamanan nasional nyaéta rékaman audio anu dipendakan dina laptop dimana Hunter Biden nyarioskeun hubunganana sareng Patrick Ho, anu anjeunna sebut salaku "kapala mata-mata f******. Cina."

Panalitian terus gerak dina laju kéong, sareng kamungkinan tuduhan anu diajukan ngalawan Hunter Biden sigana rendah saatos inpormasi langkung seueur ngeunaan Departemen Kaadilan anu bias. Sababaraha laporan ti whistleblowers ngaku aya usaha konsér dina FBI pikeun ngajagaan Hunter Biden. Éta langkung prihatin nalika tanggal 8 Agustus 2022, bumi Présidén Donald Trump di Florida, Mar-A-Lago, diserang ku sakelompok agén FBI. Ngabandingkeun kumaha otoritas ngarawat tilas présidén kumaha aranjeunna ngubaran Hunter Biden ngagambarkeun gambaran anu jelas ngeunaan korupsi.

Dina urat anu sami, Hakim Pengadilan Distrik AS Rudolph Contreras maréntahkeun yén privasi Hunter Biden langkung penting tibatan kapentingan umum dina penanganan senjata api ilegal ku putra Présidén. Hakim Contreras, hakim féderal anu ditunjuk ku Présidén Obama, ngaleungitkeun gugatan Undang-undang Kabebasan Informasi pikeun milih privasi pikeun Hunter Biden.

Démokrat House tetep komitmen pikeun ngajagaan kulawarga Biden. Salasa, 20 Séptémber, Komite Pengawasan House nampik usaha anu didukung GOP pikeun milarian dokumén anu aya hubunganana sareng urusan bisnis kulawarga Biden sareng Hunter Biden. 23 Demokrat milih ngalawan resolusi dibandingkeun 19 Republicans anu nyauran éta.

Dina ahir Agustus, CEO Meta Mark Zuckerberg muncul dina podcast Joe Rogan sareng ngaku yén Facebook nahan carita anu aya hubunganana sareng laptop Hunter Biden saatos peringatan ti FBI. Dina épisode éta, Zuckerberg nyarios yén FBI ngahubungi Facebook sateuacan pamilihan présidén 2020 sareng ngingetkeun aranjeunna ngeunaan polarisasi kontén; perusahaan salajengna ngawatesan sabaraha sering carita muncul dina feed warta.

Tapi éta ngan ukur satengah carita…

Dina bulan Désémber, CEO Twitter anyar Elon Musk bocor bom "File Twitter" anu ngalaporkeun kumaha perusahaan média sosial damel sareng kampanye Biden pikeun maéhan carita laptop. Pikeun nyieun masalah pikeun kulawarga Biden, House Republicans meunang mayoritas dina pamilihan midterm, hartina Hunter bakal nyanghareupan panalungtikan renewed ti Kongrés.

Berkas anu diterbitkeun ka Twitter dina 2 Désémber 2022 nyatakeun: "Twitter nyandak léngkah-léngkah anu luar biasa pikeun ngeureunkeun carita, ngahapus tautan sareng ngémutan peringatan yén éta tiasa 'teu aman.' Aranjeunna malah meungpeuk pangirimanna liwat pesen langsung, alat anu dugi ka ayeuna ditangtayungan pikeun kasus ekstrim, sapertos pornografi budak.

Turutan carita langsung…

Acara Utama:

13 Januari 2023 | 08:00 pm EST - Investigasi diluncurkeun saatos ajudan Joe Biden mendakan dokumén diklasifikasikeun di kantor sareng bumi lami. Kahariwang salajengna diangkat saatos saran yén Hunter Biden parantos ngagaduhan aksés ka aranjeunna.

21 Désémber 2022 | 04:00 pm EST - Hunter Biden nyewa pengacara Washington anu berpengalaman Abbe Lowell sareng tilas pengacara Jared Kushner "pikeun ngabantosan naséhat" sareng "ngungkulan tantangan" anu disanghareupan ku anjeunna.

02 Désémber 2022 | 06:30 pm EST - "File Twitter" diterbitkeun, ngalaporkeun kumaha "Twitter nyandak léngkah-léngkah anu luar biasa pikeun ngeureunkeun carita" sareng nampi $ 3.5 juta ti FBI pikeun nanganan pamundut.

08 Nopémber 2022 | 12:00 EST - Republicans meunang deui DPR dina pamilihan midterm, masihan aranjeunna langkung kakuatan pikeun nalungtik Hunter Biden.

06 Oktober 2022 | 04:00 pm EDT - Agén féderal tungtungna ngalaporkeun yén aranjeunna gaduh bukti anu cukup pikeun ngecas Hunter Biden kalayan kajahatan pajeg sareng pikeun ngadamel pernyataan palsu anu aya hubunganana sareng mésér bedil.

12 Séptémber 2022 | 08:00 pm EDT - Wartawan dina CNN ngaku jalma anu caket sareng Hunter Biden curiga "aya laptop kadua di luar" anu gampang disusud deui ka putra Présidén.

29 Agustus 2022 | 09:00 pm EDT - Asisten Agen Khusus FBI Timothy Thibault mundur sareng dikawal kaluar tina gedong FBI dinten Jumaah. Thibault geus dituduh ngahalangan panalungtikan Hunter Biden sarta pencét headline sanggeus Sen. Chuck Grassley nuduh FBI korupsi.

08 Agustus 2022 | 06:00 EDT - Imah Donald Trump di Florida diserang ku FBI, nyababkeun kamurkaan yén teu aya anu sami sareng Hunter Biden. Dina waktos anu sami, Hunter Biden katingal nuju liburan sareng ramana, Joe Biden.

20 Juli 2022 | 06:45 pm EDT - Panyilidikan ngahontal "tahap kritis" nalika penyidik ​​féderal mutuskeun naha bakal ngecas Hunter Biden kalayan pelanggaran pajak sareng lobi asing.

18 Juli 2022 | 06:30 EDT - Rékaman nunjukkeun yén Hunter Biden masih nyekel saham 10% dina firma Cina, sanaos pengacarana ngaku yén anjeunna parantos ngajual sahamna. Rékaman bisnis Cina masih daptar Skaneateles, LLC, diadegkeun ku Hunter Biden, salaku nu boga 10%.

01 Juli 2022 | 10:27 pm EDT - Pamimpin Republik House Kevin McCarthy nyatakeun Démokrat parantos ngablokir sakitar 100 pamundut inpormasi ngeunaan skéma kulawarga Biden. Upami Republicans nyandak DPR dina bulan Nopémber, McCarthy nyarios, "Mayoritas Republik bakal komitmen pikeun ngungkabkeun kanyataan Demokrat, Big Tech sareng média warisan parantos diteken."

06 Juni 2022 | 08:57 EDT - Numutkeun laporan ekslusif ti situs wéb Radar, langkung ti "30 GB data anu teu acan kantos ditingali" ti iPhone Hunter Biden parantos bocor. Data anu dicandak tina cadangan telepon dina laptop anu ditinggalkeun disangka dijual sabagian ka toko pers anu béda. Bocoran éta kalebet poto anu "langkung skandal tibatan naon waé anu kaluar sateuacanna," sumberna ngalaporkeun.

01 Juni 2022 | 08:46 EDT - Daily Mail nyebarkeun tulisan ekslusif anu ngungkabkeun eusi anu langkung éra anu aya dina laptop anu ditinggalkeun. Pidéo dina hard drive nunjukkeun yén Hunter Biden syuting porno buatan bumi nyalira gaduh hubungan seks sareng PSK - anjeunna teras unggah kana Pornhub. Diiring ku laporan sajarah browser anu nunjukkeun Hunter nganjang sakitar 100 situs web porno. Éta janten langkung gila sabab sajarah pamilarian nunjukkeun obsesi sareng "porno randa sepi" sareng "MILF rengat porno kokain."

24 Méi 2022 | 10:30 am EDT - The Washington Examiner nerbitkeun panemuan analisa forensik anu mastikeun eusi hard drive Hunter Biden "asli pisan," sareng teu aya bukti manipulasi.

18 Méi 2022 | 1:30 am EDT - Tilas ajudan Trump Garrett Ziegler ngabagi langkung ti 120,000 email tina laptop Hunter Biden. Surélék ieu diterbitkeun kana database milik grup panalungtikan disebut Marco Polo, nu specializes dina "ngalaan korupsi jeung meres."

08 Méi 2022 | 11:47 pm EDT - Pangacara Top Hollywood Kevin Morris nginjeumkeun panangan ka Hunter Biden ku dilaporkeun mayar langkung ti $2 juta tina pajeg anu telat.

06 Méi 2022 | 4:56 pm EDT - John Paul Mac Isaac, tukang ngalereskeun laptop, nyebarkeun kutipan tina bukuna anu bakal datang nyarios yén Hunter Biden nyarioskeun ka anjeunna kecap akses kana laptopna nyaéta "analf ** k69". Isaac recalls file anjeunna disaksian dina komputer, kaasup selfies taranjang jeung gambar putra présidén urang maké syal beureum sarta jockstrap a.

12 April 2022 | 3:24 pm EDT - The Washington Post publishes komentar dijieun ku Isaac suggesting yén aya geus loba usaha pikeun fabricate bahan ceuk aya dina laptop yén anjeunna pernah disaksian salila prosés recovery.

17 Maret 2022 | 10:15 EDT - The New York Times nyebarkeun carita ngeunaan panalungtikan féderal ngeunaan pajeg Hunter Biden. Dikubur dina artikel mangrupa pangakuan yén laptop hina éta nyata.

Fakta konci:

  • Hunter Biden calik dina dewan perusahaan énergi Ukraina, Burisma sareng ngagaduhan urusan bisnis sanés di Cina.
  • Departemen Kaadilan keur nalungtik urusan bisnis asing Hunter Biden ngeunaan pajeg na.
  • Dugaan email tina laptop nunjukkeun yén Joe Biden nampi suap tina urusan bisnis Hunter, nyatakeun artos anu dicekel pikeun "The Big Guy."
  • Di sagigireun email, pesen téks parantos dipendakan ti mitra bisnis Hunter Biden anu ogé nyarioskeun ngeunaan "The Big Guy" - nyababkeun langkung seueur kacurigaan yén nickname milik Présidén Joe Biden.
  • Rékaman ngungkabkeun yén Wakil Présidén Joe Biden pendak sareng dua pangusaha Cina (kalayan hubungan sareng Hunter Biden) di White House di 2014. Ieu mangrupikeun salah sahiji 15 waktos Joe Biden pendak sareng pangusaha anu aya hubunganana sareng Hunter.
  • Média mainstream sareng Big Tech sateuacana nolak carita laptop éta salaku warta palsu sareng disinformasi Rusia.
  • Penindasan carita ku mainstream tiasa mangaruhan pamilihan 2020. Salaku conto, sababaraha pamilih nunjukkeun yén aranjeunna moal milih Joe Biden upami aranjeunna terang yén carita éta sah.
  • Kalayan kadali DPR, Republik parantos muka "investigasi kulawarga Biden" anu lami-lami ditunggu-tunggu pikeun nangtukeun naha urusan bisnis Biden nyababkeun "ancaman kaamanan nasional."

Poto Laptop Hunter Biden

Live Gambar live feed

Gambar tina laptop Hunter Biden.
sumber: https://i.dailymail.co.uk/1s/2021/04/09/12/41456780-9452479-Biden_seen_in_a_photo_which_was_found_on_his_laptop_joked_on_Thu-a-10_1617967582310.jpg

Analisis Pulitik:

Naon kénca nyebutkeun

Toko média mainstream aya dina modeu kontrol karusakan, nyobian ngirangan kanyataan yén eusi laptop éta asli. Di kénca museurkeun kana panalungtikan féderal Hunter Biden, nyatakeun teu aya hubunganana sareng Présidén Biden, nunjukkeun yén Hunter henteu dianggo pikeun pamaréntah Amérika Serikat.

Di kénca parantos ngadamel klaim anu teu kabuktian yén email tina laptop Hunter Biden, diterbitkeun ku grup riset Marco Polo, ngandung tanda-tanda "tampering".

Kontrol karusakan - Warta ABC ngawawancara tilas pamajikan Hunter Biden, Kathleen Buhle ngeunaan buku énggalna "Upami Urang Pegat," anu rinci ngeunaan pernikahanna sareng Hunter. Wawancara narékahan pikeun nempatkeun Hunter Biden dina lampu anu positip, kalayan nyatakeun yén gambar anu bocor tina laptop henteu ngagambarkeun lalaki anu anjeunna kenal. Buhle ogé ngajelaskeun hubungan anu haneut sareng Joe Biden, ngajéntrékeun anjeunna salaku akina anu asih ka barudakna. Fokus kana wawancara (sareng buku anu bakal datang) ku média sayap kénca sigana mangrupikeun usaha pikeun ngaganggu skandal anu disanghareupan ku kulawarga Biden.

Gedé teuing pikeun dipaliré - CNN ngaluarkeun laporan ngeunaan panyelidikan féderal ngeunaan Hunter Biden, nyatakeun yén kami aya dina "titik kritis" nalika penyidik ​​​​mutuskeun naha bakal dakwaan ka putra Présidén Biden. Laporan éta nyatakeun yén jaksa parantos ngahususkeun fokus kana pajeg sareng biaya anu aya hubunganana sareng bedil, tapi Departemen Kaadilan tiasa horéam ngudag kasus anu sénsitip sacara politis caket pisan kana pamilihan pertengahan.

Naon hak nyebutkeun

Sumber konservatif gumbira ningali carita tungtungna nampi perhatian anu diperyogikeun. Kontras pisan ka kénca, aranjeunna ngaku yén Hunter Biden dipasihan jabatan dina papan perusahaan asing ngan ukur hubunganana sareng Wakil Présidén Biden. Akibatna, ieu nunjukkeun yén Présidén Biden dikompromi ku éntitas asing.

Dina tingkat anu sami, analis di sisi katuhu prihatin yén Wakil Présidén Biden harita nguntungkeun finansial tina urusan Hunter Biden, nyarioskeun rujukan anu hina pikeun motong pikeun "lalaki ageung."

Elon Musk moyok Hunter Biden ku tweet ngeunaan poto anu bocor. Tweet na nampilkeun meme anu nyarios, "Hunter Biden unggal waktos anjeunna ngagaleuh retakan sareng hookers," di luhur gambar saurang lalaki anu ngagem helm sareng dalapan kaméra GoPro.

Dina surat anu dikirim ka Departemen Kaadilan, Sénator Republik Chuck Grassley nyatakeun yén kantorna parantos nampi seueur komunikasi ti "whistleblower anu kredibel" dina FBI. Karyawan pamaréntahan anu ayeuna sareng tilas nyatakeun yén aya usaha dina organisasi pikeun nyegah inpormasi négatip ngeunaan Hunter Biden sareng ngagambarkeun éta disinformasi.

Petikan anu dicandak tina bukuna anu bakal datang ngaku tukang ngalereskeun komputer John Paul Mac Isaac diancam ku agén FBI, anu nyarios, "... teu aya anu kantos kajadian ka jalma anu henteu nyarioskeun hal-hal ieu," sateuacan kaluar ti toko perbaikan sareng laptop.

GOP Kongrés Rep Jim Jordan nempatkeun Facebook dina bewara dina surat ka Mark Zuckerberg. Yordania nungtut perusahaan nyayogikeun inpormasi langkung seueur ngeunaan kumaha éta ngahambat carita laptop Hunter Biden saatos nampi peringatan ti FBI. Suratna tanggal 1 Séptémber 2022, naroskeun "inpormasi ngeunaan tindakan Facebook pikeun ngaganggu wacana umum anu aya hubunganana sareng pamilihan umum anu gratis sareng adil."

pulitik

Warta anu teu disensor panganyarna sareng pendapat konservatif di AS, Inggris, sareng politik global.

meunang panganyarna

bisnis

Warta bisnis nyata sareng teu disensor ti sakumna dunya.

meunang panganyarna

ngabiayaan

Warta kauangan alternatif kalayan fakta anu teu disensor sareng pendapat anu teu bias.

meunang panganyarna

hukum

Analisis hukum anu jero ngeunaan uji coba panganyarna sareng carita kajahatan ti sakumna dunya.

meunang panganyarna
ngalanggan
ngabéjaan tina
tatamu
0 koméntar
Umpan Balik Inline
Ningali sadaya koméntar
0
Bakal mikanyaah pikir anjeun, punten mairan.x
()
x