loading . . . DITANGGUNG
LifeLine loading bar
Spanduk bias média Depp Heard

Hiji Carita Mistold: Moral Leres DEPP vs HEARD 

…yén MEDIA Teu Hayang Anjeun Nyaho

Johnny Depp Amber Heard bias média

Into the History Books — Kumaha Urang Kudu Émut Johnny Depp v Amber Heard

Tombol pikeun ngadangukeun speaker Ngadangukeun
Sora Lalaki — Artikel Dibaca ku LifeLine Media AI Darius.
Sora Awéwé - Artikel Dibaca ku LifeLine Media AI Emily.

JAMINAN FACT-CHECK (Rujukan): [Dokumén pangadilan resmi: 3 sumber] [Jurnal akademik / situs wéb: 1 sumber] [Halaman wéb pamaréntah: 1 sumber] [Langsung ti sumberna: 12 sumber] [Otoritas luhur sareng situs wéb anu dipercaya: 1 sumber]

Perkembangan pangénggalna

- Amber Heard parantos ngabéréskeun kasus fitnah, satuju mayar Johnny Depp $ 1 juta. Dina hiji pernyataan, Heard nyebatkeun yén saatos "pertimbangan anu saé," anjeunna mutuskeun pikeun ngabéréskeun pasualan sareng urut salakina, tapi jelas nyatakeun yén "ieu sanés konsési" sareng anjeunna "henteu aya pangakuan," tetep. ngaku yén anjeunna "ngabela bebeneran kuring."

Dina pernyataan éta, anjeunna nyerat daptar alesan anu panjang, nyatakeun yén anjeunna "leungit iman" dina sistem hukum anu gagal ngajagi anjeunna "hak pikeun ngabébaskeun pidato" sareng yén sanaos bandingna suksés, anjeunna henteu tiasa ngaliwat sidang anu sanés. sareng résiko "tagihan anu teu mungkin". Tapi tetep, teu kabeh harepan leungit dina hukum - sakuliah balong di Inggris, Heard muji "sistem mantap, teu kaditu teu kadieu, jeung adil" sabab hakim di Depp vs The Sun Koran dipercaya nya dina kasaimbangan probabiliti.

Singkatna, Amber Heard neraskeun naratifna sareng ngaluarkeun pernyataan anu berpotensi fitnah, henteu diajar nanaon tina sidang sareng ngabantah juri, hakim, sareng sistem hukum.


kamajuan heubeul

01 Agustus 2022 - Dokumén praperadilan teu disegel, ngungkabkeun tuduhan anu langkung ngareureuwas. Rincian muncul yén pengacara Amber Heard ngaku Johnny Depp ngagaduhan disfungsi erectile, anu aranjeunna klaim mangrupikeun faktor anu nyababkeun Depp janten telenges séksual. Salaku tambahan, tim Depp nyobian ngenalkeun bukti yén Heard parantos damel salaku ngiringan sateuacan pendak sareng anjeunna.

22 Juli 2022 - Kadua aktor parantos ngajukeun bewara banding, Depp nantang pengadilan $ 2 juta ngalawan anjeunna sareng Heard nantang $ 10.3 juta anu dileler ka Depp.

13 Juli 2022 - Hakim Azcarate nolak mosi Heard pikeun nyingkirkeun sareng ngadukung putusan.

2 Juli 2022 - Pengacara Amber Heard ngajukeun mosi 53 halaman pikeun ngaluarkeun vonis ku hakim, nyebatkeun jasa juri anu henteu leres salaku hiji alesan. The filing ngaku juri 15 miboga hiji tanggal kalahiran inconsistent.

Média geus rampog YOU tina BEBENERAN, sarta KORBAN jalu geus leungit kasempetan pikeun didéngé.

| Ku Richard Ahern - Abdi henteu tiasa calik deui sareng ningali média mainstream ngaganggu carita ieu sareng tuang sampah anu nyababkeun utah ka masarakat. Geus waktuna pikeun nyetél catetan lempeng!

Abdi ngadangu anjeun nyarios…

Henteu aya tulisan sanés ngeunaan sidang selebriti anu bodo! Naha teu aya hal anu langkung penting di dunya?

Anjeun salah.

Saha waé anu ngabatalkeun sidang Depp v Heard salaku gosip selebritis anu teu pati penting henteu ngartos. Implikasi sosial tina sakabéh carita jauh saluareun Johnny Depp jeung Amber Heard.

Ieu masalah:

Hanjakal, tapi unsurprisingly, média mainstream geus ngabajak naratif pikeun ngagambarkeun putusan salaku hal négatip pikeun korban nyiksa domestik. “Chilling"Ieu kecap populér dialungkeun sabudeureun on situs warta mainstream, kalawan panulis NBC nyebutkeun juri ngawartoskeun salamet maranéhna" pernah kudu nyarita nepi ngalawan abuser "- ieu interpretasi umum ku média.

"Naon waé anu anjeun pikirkeun ngeunaan merit tina kasus éta," an op-ed dina The Sun nulis, "teu masalah." Kauntungan tina hiji kasus pangadilan kedah masalah, tapi loba wartawan merenah whitewashed fakta jeung bukti.

Amber Heard éta "korban teu sampurna" éta trope umum sejen ti mainstream nu. Konsép anu ngabingungkeun dipaké pikeun ngahampura kalakuan kasarna ka Johnny Depp. Martha Gill pikeun The Guardian ceuk urang kudu ngarojong korban teu sampurna sareng ngajelaskeun aranjeunna salaku "Jalma anu ngagem barang anu salah, atanapi mabok, atanapi promiscuous, atanapi dipikacinta palakuna, atanapi sateuacana ngalanggar hukum, atanapi parantos ngabohong sateuacanna, atanapi gaduh karakter anu goréng ..." - muhun, éta jalan. gancang turun gunung.

Média geus ngarampok anjeun tina palajaran penting.

Ieu sanés ngeunaan saha anu kalibet dina sidang - éta carita sareng pesen di tukangeunana. Balukar sosial, politik, sareng hukum tina Depp v Heard bakal ripple salami sababaraha dekade - tapi ngan upami urang ngartos moral anu leres tina carita Johnny Depp Amber Heard.

Ieu titik balik.

Depp v Heard ieu arguably sidang paling-diawaskeun saprak kasus OJ Simpson 1995. Ieu momen langka lamun masarakat umum nyokot minat dina sistem hukum; méré hal ieu kakuatan pikeun ngarobah masarakat.

Upami Amber Heard meunang, ieu bakal ngeunaan awéwé sareng ngagungkeun kawani awéwé anu salamet. Tapi manehna éléh - juri maréntah manéhna nu jahat-doer sarta dihukum dirina kalawan Karuksakan punitive. Johnny Depp meunang - jadi ieu ngeunaan acknowledging lalaki kawas anjeunna anu mindeng poho - salamet nyiksa domestik jalu jeung salah dituduh.

Depp vs Heard mangrupikeun anugerah, sareng bakal tragis upami urang buta kana precedent positip anu disetél.

Hayu urang ngalereskeun catetan, ngabersihan media urang kacau, jeung ngirim kasus ieu kana buku sajarah kalawan cara nu bener. 

Gerakan #MeToo saé - Tapi éta dibajak

Ieu percobaan pamikiran:

Mikir gerakan sosial salaku pendulum mimitina nyetél jeung niat alus pikeun ngalereskeun hiji kateusaruaan atawa ketidakadilan. Tujuanana nyaéta pikeun mindahkeun éta pendulum ka pusat - tempat kasaimbangan sareng kaadilan pikeun sadayana.

Sanajan kitu, sakumaha pendulum nu gains moméntum, éta eureun di tengah?

Henteu, éta ngayun ka arah anu sanés.

Kakuasaan ngaruksak. Salaku gerakan sosial tumuwuh, dimimitian pikeun narik jalma anu hop onboard pikeun pulitik jeung finansial gain wungkul. Aranjeunna ningali kasempetan pikeun kakuatan sareng aranjeunna hoyong langkung. Anu baheulana mangrupikeun gerakan niat anu saé ayeuna dirusak ku milarian kakawasaan.

Kumaha urang terang #MeToo jauh teuing?

Nalika frase "yakin sadayana awéwé" janten soundbite a - éta nalika pendulum parobahan sosial geus swung jauh teuing cara séjén. Saran yén awéwé henteu mampuh ngabohong nyaéta édan pikeun jalma anu munasabah.

Gerakan sosial pendulum
Gerakan sosial sapertos #MeToo ngalih sapertos pendulum - antukna bakal jauh teuing ku cara anu sanés.

Johnny Depp mangrupikeun conto anu sampurna dimana gerakan éta jauh teuing. Nalika Amber Heard nuduh anjeunna nyiksa, sanaos henteu aya tuduhan kriminal ngalawan anjeunna - kalolobaan jalma percaya ka anjeunna, sareng Depp leres-leres dibatalkeun.

Ieu naon jalma teu ngarti:

Sagala awewe atawa lalaki anu datang ka hareup jeung nyebutkeun aranjeunna korban nyiksa kudu listened ka, dirojong, sarta nembongkeun karep. Nalika datang pikeun ngabantosan korban anu disangka, dina bentuk ceuli simpatik sareng dukungan kaséhatan méntal - aranjeunna kedah dianggap jujur.

Nalika anjeun angkat ka dokter sareng nyarios anjeun depresi, dokter henteu naroskeun kabeneran anjeun - dokter nyandak anjeun dina kecap anjeun sareng ngarawat anjeun. Asal gerakan MeToo nyaéta ngeunaan ngabantosan anu salamet tina panyalahgunaan nyageurkeun sareng nyayogikeun para profesional alat sareng pelatihan anu leres pikeun ngagampangkeun éta.

Entong nyandak kecap kuring pikeun éta - ieu anu dipikahoyong ku pangadeg gerakan MeToo ...

Tarana Burke, anu ngadegkeun MeToo di 2006, ceuk dina hiji tatanyaan yén gerakan éta "fokus kana naon anu salamet kedah ngamimitian prosés penyembuhan." Anjeunna ogé nyarios, "éta sanés gerakan awéwé ... éta gerakan pikeun anu salamet." Lantaran kitu, sakabéh sentimen "yakin sadaya awéwé" téh ti leftists radikal jeung feminis anu ngabajak gerakan pikeun maranéhanana. politik buku harian.

Kanyataanna, Tarana Burke ngaku salila hiji alamat di Uni Oxford kumaha nu geus kaliwat anggapan percaya sakabéh awéwé geus nyababkeun lynching massa lalaki hideung polos.

"Kami dicaritakeun yén langkung sering ti henteu kapendak gaduh selingkuhan sareng lalaki hideung, awéwé bodas tiasa nyarios yén anjeunna diperkosa - ieu bakal mastikeun yén lalaki anu dimaksud bakal nyanghareupan lynching."

Intina…

Kami parantos nyobian percanten ka sadaya awéwé - éta mangrupikeun anggapan anu bahaya, mundur anu berakar dina rasisme.

Éta pendulum ngahontal tengah nalika sadaya anu salamet dirojong ku karep. Pendulum jauh teuing ku cara anu sanés nalika urang mopohokeun dasar tina masarakat beradab: polos dugi ka kabuktian kaliru.

Nalika anu salamet menta tulung, urang kedah nyayogikeun dukungan. Tapi sakali anu disangka salamet nuduh batur tina kalakuan kriminal atanapi nyiarkeun tuduhan ka masarakat - variabel sanésna parantos ditambah kana persamaan.

Ayeuna, urang kedah nyaimbangkeun hak-hak anu disangka korban sareng hak-hak anu dituduh.

Feminis radikal anu mindeng dismissive tina dituduh wrongly sarta ngomong ngarojong korban téh hijina hal anu perkara. Feminists ekstrim ngagunakeun argumen kacida gendered yén lalaki téh monster dominan fisik, téstostéron ngalir ngaliwatan urat maranéhanana, nyieun eta deviants seksual teu kaampeuh. Aranjeunna ngajawab yén awéwé geus korban tina patriarchy misogynistic réwuan taun.

Kawas kritik grating ieu vonis:

"Pasukan institusional patriarki anu langkung milih lalaki - artos, pengacara, sambungan, Kinérja - bakal ngaremukkeun anjeun," nyerat Cheryl Thomas dina bukuna. Star Tribun.

Didorong ku stereotype ieu asalna asumsi yén awéwé sok korban na defending sagala lalaki dituduh nyaeta misogynistic. Depp vs Heard kedah ngajarkeun urang yén modél awéwé janten korban sareng lalaki janten palaku salah.

Awéwé bisa jadi korban, abusers, atawa tukang bohong. Lalaki bisa jadi korban, abusers, atawa tukang bohong. Éta anu diajarkeun ku percobaan ieu ka urang.

Bréh, sidang ieu geus digambarkeun ngarugikeun gede tuduhan palsu bisa ngabalukarkeun. Gampang pikeun ekstremis ngabantah yén janten korban panyalahgunaan jauh langkung parah tibatan ngan saukur ngalaman sakedik karusakan reputasi. Tapi lalaki éta ngagaduhan kulawarga sareng kamungkinan murangkalih anu kedah hirup sareng tuduhan éta unggal dinten. Johnny Depp kasaksian yén alesan utama pikeun nyangking gugatan éta pikeun murangkalihna, ku kituna aranjeunna henteu kedah ngaliwat kahirupan sareng jalma-jalma anu nyebat bapakna monster.

Ieu sanés ngeunaan lalaki vs awéwé - urang sadayana dina ieu babarengan ...

Jalma-jalma anu "percaya ka sadaya awéwé" kedah lirén sakedap sareng mikirkeun bapa, salaki, putrana, atanapi sobat lalakina. Naha aranjeunna panginten kumaha aranjeunna bakal karasa nalika anu dipikacinta dicap salaku panyalahgunaan?

Unggal awéwé boga lalaki dina kahirupan maranéhanana yén maranéhna cinta. Kitu ogé, unggal lalaki boga awéwé dina kahirupan maranéhanana yén maranéhna cinta.

"... keur geus kapanggih boga hiji selingkuhan jeung lalaki hideung, hiji awéwé bodas bisa disebutkeun manehna diperkosa - ieu bakal mastikeun yén lalaki sual bakal nyanghareupan lynching a."

- Tarana Burke, pangadeg MeToo.

Johnny Depp kaleungitan jutaan kusabab karusakan reputasi. Nyaéta, pikeun anjeunna, éta sanés ngeunaan artos; anjeunna multi-millionaire, tapi extrapolate yén turun ka lalaki sapopoé anu boga kulawarga pikeun ngarojong. Upami dituduh nyiksa, éta lalaki tiasa kaleungitan padamelan, sareng akibatna, sadayana kulawargana tiasa sangsara.

Sidang ieu kedah ngajarkeun urang ngeunaan karusakan anu leres tina tuduhan palsu.

cek kanyataanana:

Sistem kaadilan henteu sampurna, tapi éta anu pangsaéna anu urang gaduh. Hanjakalna, dugi ka urang gaduh téknologi pendeteksi bohong anu sacara jelas tiasa ngabuktikeun saha anu nyarioskeun kaleresan, urang kedah nyaimbangkeun hak-hak anu dituduh sareng hak-hak anu dituduh. Kanyataan anu parah pikeun korban nyata yén nalika anjeun sacara umum nuduh batur, aranjeunna gaduh hak pikeun membela diri, janten anjeun langkung saé tiasa nyadangkeun klaim anjeun kalayan bukti.

Dina kasus sapertos Johnny Depp vs Amber Heard, sapertos seueur tuduhan panyalahgunaan rumah tangga, éta cenah-saur anjeunna, sareng hanjakalna, pulisi, hakim, sareng juri henteu terang bebeneran - aranjeunna kedah mendakanana. Dina pangadilan hukum, kecap anjeun teu bukti solid lamun hirup batur aya dina garis.

Pendukung Amber Heard anu ngaku kasus Depp-Heard parantos nyetél deui awéwé anu hirup dina khayalan idealis. Aranjeunna nyobian ningali dunya ngaliwatan lénsa hideung bodas dimana sakabeh awéwé korban.

Kahirupan jauh leuwih pajeulit - éta sajuta nuansa kulawu.

Sistem kaadilan dianggo dina bukti, sareng hakim sareng juri kedah ngungkabkeun bukti éta sareng dugi ka kacindekan anu paling dipikaresep dumasar kana beban bukti anu leres. Pamustunganana, aranjeunna moal pernah 100% pasti sareng aya kalana salah.

Tapi éta anu pangsaéna anu urang gaduh.

Depp Heard headline média
Liputan média bias Johnny Depp v Amber Heard

Naha Masarakat Urang Hate Awéwé?

Sakabeh dunya diuk jeung juri - unggal moment ieu direbut.

Kaméra primér anu masihan dunya panonna pikeun lalajo perang rohang pangadilan diposisikan di luhur juri - urang sacara harfiah ningali sidang tina sudut pandang juri.

Ku sababaraha cara, dunya mangrupikeun juri kadua, sareng kami masihan putusan.

Tong salah sangka - kuring ngaku Johnny Depp gaduh fans anu sesah, anu, dina panonna, lalaki éta henteu tiasa ngalakukeun salah. Tapi keur kuring, sarta arguably a Lolobana jalma anu nyandak minat sidang; kami henteu fans Johnny Depp atanapi Amber Heard. Kuring henteu acan ningali Pirates of the Caribbean - kuring ngan ukur ningali hiji atanapi dua pilem Depp langkung ti dasawarsa ka tukang nalika puncak karirna.

Depp sanes headliner di Hollywood ayeuna. Generasi ngora langkung akrab sareng selebriti Instagram, YouTube, sareng TikTok. Kuring yakin yén Depp bakal ngaku yén anjeunna mangrupikeun nami rumah tangga dina taun 2000-an, tapi sateuacan perangna sareng Amber Heard sareng sidang salajengna, anjeunna sanés a trending selebritis di kali panganyarna. Sapertos kuring sorangan, kalolobaan jalma resep kana sidang sabab éta aya dina judul, sareng urang teraskeun kalayan pikiran anu kabuka.

Naha teu aya anu percanten ka Amber Heard?

Nalika sidang maju, urang ngupingkeun buktina sareng waktos Amber Heard nyandak pendirian sareng katéwak dina bohong saatos bohong nalika pamariksaan silang janten jelas yén anjeunna henteu kredibel.

"Salah dina hiji hal, palsu sadayana” Nyaéta frasa Latin sareng prinsip hukum anu umum, tapi ogé mangrupikeun anggapan psikologis umum ngeunaan kumaha manusa ngira-ngira kabeneran hiji jalma - hartosna, "palsu dina hiji hal, palsu dina sagala hal."

Tapi éta henteu sadayana:

Prinsip ieu diajarkeun ka urang salaku barudak dina carita sapertos "The Boy Who Cried Wolf". Idiom "ceurik ajag" diturunkeun tina carita ieu sareng didefinisikeun dina kamus salaku ngadamel klaim palsu, nyababkeun klaim leres saatosna henteu dipercaya.

Henteu kedah disebatkeun, Amber Heard kajebak dina sababaraha bohong anu dibuktikeun, sapertos "janji" amal na, bocor inpormasi ka TMZ, sareng Depp ngadorong Kate Moss ka handap tangga - sadayana kabohongan anu tiasa dibuktikeun.

Dunya sareng juri sacara logis nyimpulkeun yén upami Heard sanggup ngabohong sababaraha kali, sigana tanpa nurani moral, naha anjeunna bakal eureun di dinya? Pola paripolah parantos ditetepkeun, bahkan upami anjeunna nyarioskeun kaleresan dina hiji waktos - éta lepatna pikeun ngalelepkeun bebeneran éta dina lautan bohong.

Sababaraha wartawan ngaku yén sidang ieu nunjukkeun "misogyny" di masarakat kusabab seueur jalma anu ngadukung Johnny Depp. Hiji artikel ti Mashable narékahan pikeun urang sadayana, kalayan judul, "Tong percanten ka masarakat anu ngagungkeun hinaan Amber Heard."

Henteu! Henteu! Henteu!

Dunya henteu ngahurungkeun Amber Heard sabab anjeunna awéwé. Dunya ngancik anjeunna kusabab anjeunna tukang bohong. Percobaan ieu némbongkeun yén nurani koléktif urang utamana gembleng; Kami henteu resep tukang bohong anu nyababkeun ngarugikeun ka batur - anu masihan kuring harepan pikeun umat manusa.

Case dina titik:

Nalika Amber Heard mimiti kaluar kalayan tuduhan nyiksa, seueur anu percanten ka anjeunna, sareng Johnny Depp dibatalkeun. Depp kaleungitan gulungan pilem sapertos Pirates of the Caribbean sareng Fantastic Beasts, tapi Heard teras-terasan janten bintang dina waralaba Aquaman anu ageung. Sentimen mimiti ngancik sakali jalma mimiti nalungtik kasus sareng rekaman audio muncul anu ngagambarkeun Heard salaku panyalahgunaan.

Dunya ningali sidang tina sudut pandang anu sami sareng juri, sareng tungtungna, urang sadayana sumping kana putusan anu sami.

Unggal inohong publik geus ngalaman nyiksa dina internét. Hanjakal, bakal salawasna jadi Galau keyboard cowardly nu nyiksa seuneu ti tukangeun layar komputer, sarta saha anu ngirim ancaman ka Amber Heard online teu hadé ti dirina. Ieu inexcusable. jaman.

Sacara umum sanajan:

nu Johnny Depp v Amber Heard saga kedah janten conto bersinar tina sistem masarakat sareng kaadilan anu tiasa dianggo. Percobaan ieu nunjukkeun ka urang yén salaku koléktif, urang henteu paduli ngeunaan gender - urang paduli ngeunaan bukti - média ngadamel ngeunaan gender. Kami henteu ngahampura jalma anu ngabohong sareng ngafitnah batur pikeun kauntungan pribadi ku jalan naek kana jangjang korban nyata.

Sarua sareng bertentangan sareng headline anu hina tina média mainstream, kasus ieu nunjukkeun yén kalolobaan urang paduli pisan ngeunaan korban kekerasan rumah tangga sareng mendakan jinis panyalahgunaan anu pikasieuneun - sabab bukti nunjukkeun yén Johnny Depp mangrupikeun korban.

kanyataan-mariksa

Kumaha upami putusan Inggris?

Média mainstream nyobian ngadiskreditkeun putusan ku nunjuk ka sidang Inggris di 2020, dimana Depp éléh, sareng hakim maréntah yén anjeunna sigana "pemukul pamajikan".

Média gancang mundur kana putusan Inggris, nyatakeun Depp mangrupikeun panyalahgunaan anu kabuktian di Inggris. A artikel BBC ngaku putusan Inggris leuwih dipercaya sabab "hakim ngakuan" Depp urang "Darvo" taktik (mungkir, nyerang, sarta sabalikna korban, sarta palaku) - nyebutkeun "hakim condong teu digolongkeun kana eta, tapi éta pisan, pohara efektif ngalawan juries. ”

Hayu urang ngabongkar ieu:

Mimiti, uji coba Inggris sanés Depp vs Heard - éta Depp vs The Sun Newspaper. Johnny Depp ngagugat koran pikeun nyebat anjeunna "pemukul pamajikan".

Depp éléh, tapi anu penting nyaéta kasus éta henteu ngalawan Amber Heard - anjeunna ngan saukur saksi. Terdakwa sareng saksi gaduh kawajiban panyingkepan anu béda-béda, sareng Heard ngan ukur saksi sacara drastis ngabatesan jumlah bukti anu tiasa dibawa Depp pikeun nyerang kredibilitasna.

Hakim Penney Azcarate maréntah dina dirina surat pendapat yén kusabab Amber Heard "sanés namina terdakwa, anjeunna henteu tunduk kana aturan penemuan anu sami anu lumaku pikeun pihak anu namina."

Langkung seueur bukti anu dipidangkeun dina sidang AS.

Hakim Inggris nimbangkeun naha éta wajar pikeun koran nyauran Depp salaku "pemukul pamajikan". Amber Heard disebut mere kasaksian, ngaku anjeunna ngéléhkeun dirina, tur éta cukup pikeun hakim maréntah dina kasaimbangan probabiliti éta ok pikeun koran a nelepon anjeunna éta.

Aya deui:

Saprak harita, bukti anyar geus kaluar, kayaning Pananjung yén Heard pernah nyumbangkeun pakampungan cerai ka amal - ngaruksak kredibilitas dirina sarta némbongkeun motif finansial pikeun tuduhan dirina.

Tungtungna, tujuh huluna leuwih hade tinimbang hiji! Hiji hakim tunggal maréntah dina sidang Inggris.

Uji coba juri jauh langkung kredibel - henteu ngan ukur juri dipilih sareng disaring ku dua tim hukum, tapi gaduh sakelompok jalma ngaleungitkeun bias anu dipiboga ku hiji jalma. Sarerea boga biases, nu kabentuk tina worldview maranéhanana jeung pangalaman hirup - sidang juri diminishes maranéhanana sacara signifikan.

Hakim Azcarate sareng Konstitusi Virginia satuju:

Heard nyobian ngabatalkeun kasus AS kusabab putusan Inggris - Hakim Azcarate nolak éta, ngutip Konstitusi Virginia (Pasal 1, bagian 11) anu nyatakeun "sidang ku juri langkung saé tibatan anu sanés, sareng kedahna dianggap suci."

Naha saur anjeun kasus kriminal anu paling penting, sapertos rajapati, biasana diputus ku juri sareng sanés hakim tunggal?

Sidang Inggris henteu aya gunana ayeuna Depp vs Heard parantos digugat - perbandinganna "sesat sareng ngan ukur dirojong ku hukum anu tos aya" - sakumaha ceuk Hakim Azcarate pikeun ngaréspon mosi Heard pikeun ngabubarkeun.

Ngan aya hiji sidang Depp v Heard, sarta Depp meunang dina sagala diitung ku vonis juri unanimous.

Nyorotkeun Sorotan dina Korban Lalaki

"Bejakeun ka dunya, Johnny! Béjakeun ka Johnny Depp, 'Kuring Johnny Depp… lalaki… kuring ogé korban kekerasan rumah tangga!'”

Anjeunna tumaros, sarta kami listened.

Johnny Depp vs Heard tiasa janten kasus landmark abad anu tungtungna ngagentos pola pikir masarakat kana korban lalaki nyiksa rumah tangga.

Hanjakal, média mainstream teu paduli ngeunaan korban lalaki.

The "bejakeun dunya Johnny" rekaman audio Amber Heard nyarios yén teu aya anu bakal percanten ka anjeunna sabab anjeunna lalaki mangrupikeun mental anu paling seueur jalma sateuacan sidang ieu. The go-to argumen nyaéta pikeun ngilangkeun korban nyiksa lalaki sabab lalaki mindeng leuwih badag sarta kuat.

Johnny Depp naros, "Naha anjeun yakin anjeun nyiksa kuring sacara fisik?"

"Kuring éta 115 pon," Amber Heard direspon sanggeus jeda panjang.

Acan, awéwé 115-pound ieu junun megatkeun ramo lalaki urang. Muga-muga, carita ieu nunjukkeun yén ngan kusabab awéwé langkung alit henteu ngajantenkeun anjeunna henteu bahaya.

Nempatkeun pakarang dina leungeun hiji awéwé, sarta tabel giliran gancang. Di Australia, Amber Heard ngalungkeun botol vodka ageung ka Depp, ngarecah dina pananganna, sareng motong ujung ramo. Pangadilan ogé ngadangu kumaha Depp ditarajang dina raray ku kaleng arwah mineral!

Awéwé abusers level lapangan maén ku ngagunakeun pakarang jeung unsur reuwas.

Conto metot nyaéta kasus kriminal anu ngageter teh karajaan Inggris dina 2018. A awéwé abuser ngaku kaliru sarta dihukum tujuh taun jeung genep bulan pikeun kontrol coercive sarta dua diitung ngabalukarkeun ngarugikeun ragana grievous kalawan niat.

Ieu kasus ngareureuwas sabab nyiksa éta unimaginably galak.

Jordan Worth, 22, sacara psikologis nyiksa kabogohna, Alex Skeel, ku ngasingkeun anjeunna ti kulawargana, kalaparan anjeunna, sareng nyandak alih akun média sosial na.

Nyiksa fisik jauh langkung pikasieuneun:

Anjeunna sacara fisik nyiksa Skeel salami salapan bulan dugi ka pulisi kalibet. Dina titik ieu, dokter ceuk Skeel éta sapuluh poé ti maot alatan tatu parna sarta kalaparan.

Nyiksa dimimitian ku Worth smashing kabogoh nya leuwih sirah jeung botol kaca (sora akrab) bari anjeunna saré. Sanggeus éta, manéhna mimitian ngagunakeun palu pikeun inflict tatu.

Alex Skeel tatu
Alex Skeel tatu - inflicted ku kabogoh na, Jordan Worth.

Manehna ahirna dipindahkeun kana kana knives, dimana manehna bakal tusuk sarta slash anjeunna, ampir pencét arteri utama dina pigeulang-Na dina hiji kasempetan. Tungtungna, manéhna mimitian tuang cai nu ngagolak ka anjeunna, ngabalukarkeun kaduruk tingkat katilu.

Pikeun sakabéh ieu, Jordan Worth meunang ngan tujuh taun genep bulan panjara. Aya banding pikeun hukuman anu langkung panjang, anu ditolak ku hakim maréntahkeun yén hukuman éta lega tapi henteu pisan.

Saur anjeun lamun saurang lalaki geus disiksa hiji awéwé nepi ka maot, manéhna ngan bakal meunang tujuh satengah taun?

Penyiksa jahat ieu bakal bébas mendakan korban salajengnana dina ngan tilu taun.

Kasus sickening ieu nunjukkeun kaunggulan ukuran lalaki anu gampang diatasi ku senjata sareng unsur reuwas. Éta ogé nunjukkeun Inggris sah henteu mampuh sistem pikeun nyandak salamet nyiksa lalaki sacara serius.

Panginten sorotan publisitas dina Johnny Depp v Heard bakal ngarobih pandangan masarakat ngeunaan korban lalaki, ku kituna lalaki sapertos Alex Skeel nampi kaadilan anu pantes.

kanyataan-mariksa

Bakal Amber Heard meunang banding na?

Pendukung Amber Heard anu setia nempel kana harepan bandingna. Pangacara Heard, Elaine Bredehoft, parantos nyarios dina seueur wawancara TV yén anjeunna ngagaduhan dasar pikeun banding anu suksés.

Sanajan kitu, pangadilan banding teu nalungtik putusan sorangan. Sabalikna, éta ningali naha hakim nerapkeun hukum kalayan leres nalika sidang. Pangadilan banding bakal mertimbangkeun naha Hakim Penney Azcarate nanganan bukti leres - dina mutuskeun naon juri ieu diwenangkeun ningali.

Tim Heard nyatakeun yén bukti anu nyiksa ditindas ku pengadilan, tapi dina aturan bukti, hakim kedah nyegah bukti anu teu dipercaya sapertos "hearsay" tina diakui.

Sanaos naon anu diklaim Elaine Bredehoft, pesen téks ti asisten Depp sareng catetan ti ahli terapi Heard mangrupikeun bentuk bukti anu teu tiasa dipercaya.

Hakim kedah mastikeun yén juri mutuskeun putusanna dumasar kana bukti anu relevan sareng ditampi - henteu nyasabkeun sareng teu tiasa dipercaya - ditetepkeun ku aturan bukti pikeun yurisdiksi éta. Seuseueurna ahli hukum yakin yén Hakim Azcarate, kapala hakim di Fairfax County, ngadamel telepon anu leres.

Banding jarang suksés:

Di Virginia, dina nyiksa kawijaksanaan standar review, "pangadilan banding sering ngadukung sareng masihan hormat pisan kana kaputusan hakim sidang ngeunaan masalah anu aya hubunganana sareng sidang."

Pangadilan banding ngahargaan yén hakim sidang boga kaunggulan unik tina diuk dina bangku. Ku kituna, nurutkeun kana Mahkamah Agung Virginia, putusan hakim sidang ”moal diganggu kana marios hiji [banding] Pangadilan, kajaba aya sababaraha kateuadilan”.

Kasempetan banding anu suksés pikeun Amber Heard nyaéta suram. Henteu ngan kusabab pangadilan banding masihan beurat hébat kana kaputusan hakim sidang - tapi ogé kusabab kaputusan Hakim Azcarate tunduk kana scrutiny sengit ti média jeung publik - nyieun kasalahan malah kurang kamungkinan.

Nyetél Rékam Lempeng

Depp vs Heard misogyny
"Hiji orgy of misogyny" - Leres!?

Percobaan Depp-Heard masif - sareng carita diteruskeun. Saban dinten disiarkeun ka sakuliah dunya salami genep minggu. Urang sadaya ningali bukti masing-masing pihak, kasaksian, sareng argumen.

Sanajan kitu, média mainstream nyangka anjeun bodo teuing ngartos bukti tur proceeds ngabejaan Anjeun naon sidang ieu hartina.

Wartawan anu teu acan ningali sadinten sidang mutuskeun pikeun ngaluncat dina "wake" bandwagon ngajelaskeun kumaha kasus ieu didorong ku "misogyny."

Aranjeunna nyarios Amber Heard henteu éléh kusabab bukti atanapi kredibilitasna. Sabalikna, anjeunna kaleungitan kusabab kabencian masarakat ka awéwé, khususna awéwé anu nyarios goréng ngeunaan lalaki anu kuat.

"Hiji orgy of misogyny", ceuk hiji columnist pikeun The Guardian. 

Leres, éta sadayana misogyny. Hakim awéwé éta misogynistic. Pangacara awéwé Depp, Camille Vasquez, misoginis. Pasukan pendukung awéwé Johnny Depp éta misogynistic. Kabéh misogyny.

Naon lulucon!

Kanyataanna, sidang ieu meunangna pikeun awéwé ogé. Kami ningali Hakim Penney Azcarate, hakim awéwé anu kuat, teu kaditu teu kadieu, sareng calakan anu naék ka luhur profési salaku hakim ketua di Fairfax County.

Urang nempo Camille Vasquez, a agul-seukeut pangacara awewe, digawé pikeun sungut hukum luhur, jeung passionately pajoang pikeun klien selebritis nya.

Percobaan ieu nunjukkeun ka urang sabaraha jauh masarakat parantos ngahontal persamaan pikeun awéwé.

Sabalikna headline, saga Depp-Heard teu némbongkeun misogyny; lamun nanaon, eta geus nunjukkeun misandry: hina pikeun lalaki.

vonis geus ditémbongkeun aya sub-grup leutik féminis radikal nu ngarojong Amber Heard - sanajan bukti - sabab boga bias ngalawan lalaki. Aranjeunna teu gaduh argumen ngalawan bohong Heard anu tiasa dibuktikeun sareng ngaku nyiksa fisik Depp - aranjeunna ngabela anjeunna kusabab anjeunna awéwé.

Pangacara féminis Charlotte Proudman anu nulis sapotong opini Washington Post nyauran putusan a "pesen gag pikeun awéwé, "Ceuk dina hiji wawancara yén" bukti geus ngagaduhan pancen nganggur teu jeung hal ieu "- nu ngécéskeun naon pangna manehna vehemently ngarojong Amber Heard.

Nalika ngawawancara nyebatkeun yén anjeunna nyarios ka lalaki anu ngalaman tuduhan palsu, Proudman kalayan teu terang ngabubarkeun aranjeunna sadayana salaku "omong kosong," sareng nyarios yén anjeunna henteu kantos ningali awéwé anu ngabohong ngeunaan nyiksa rumah tangga.

Wawancara ngareureuwas sareng pengacara féminis sareng pendukung Amber Heard.

Kontras pisan sareng narasi politik média mainstream, Depp v Heard henteu nunjukkeun kabencian ka awéwé. Ieu wangsit a hatred of liars na abusers - eta oge kakeunaan sakelompok leutik feminis radikal anu teu boga éra dina keu hatred maranéhanana lalaki.

Sedih pisan yén média mainstream parantos ngaganggu carita ieu nalika, kanyataanna, saga Depp-Heard mangrupikeun kameunangan anu saé pikeun anu dituduh salah, korban lalaki, sareng pamustunganana kaadilan.

Kuring miharep artikel ieu geus diatur catetan lempeng.

Abdi henteu tiasa nyarios langkung saé tibatan anu diomongkeun ku Johnny Depp dina pernyataan pasca vonis na ...

"Kuring ogé ngarepkeun posisi éta ayeuna bakal balik deui ka polos dugi ka kabuktian kaliru, boh dina pengadilan sareng média."

Amin kitu. Kana buku sajarah!

Kami peryogi bantosan anjeun! Kami mawa anjeun warta uncensored pikeun FREE, Tapi urang ngan bisa ngalakukeun ieu berkat rojongan ti pamiarsa satia kawas Anjeun! Upami anjeun percanten kana pidato gratis sareng nikmati warta nyata, punten pertimbangkeun ngadukung misi kami ku janten patron atawa ku nyieun a sumbangan hiji-off di dieu. 20% tina ALL dana disumbangkeun ka veterans!

Artikel ieu ngan mungkin berkat kami sponsor sareng patron!

Naon Réaksi anjeun?
bagja
bagja
0 %
nelangsa
nelangsa
100 %
Bungah
Bungah
0 %
Tunduh
Tunduh
0 %
ambek
ambek
0 %
reuwas
reuwas
0 %

BIO pangarang

Poto pangarang Richard Ahern LifeLine Media CEO

Richard Ahern
CEO LifeLine Media
Richard Ahern nyaéta CEO, pangusaha, investor, sareng komentator politik. Anjeunna boga kabeungharan pangalaman dina bisnis, geus ngadegkeun sababaraha pausahaan, sarta rutin ngalakukeun pagawean konsultan pikeun merek global. Anjeunna gaduh pangaweruh anu jero ngeunaan ékonomi, salami mangtaun-taun diajar subjek sareng investasi di pasar dunya.
Anjeun biasana bisa manggihan Richard kalawan sirah na dikubur jero jero buku, maca ngeunaan salah sahiji plethora na kapentingan, kaasup pulitik, psikologi, tulisan, semedi, jeung elmu komputer; dina basa sejen, anjeunna nerd a.
surélék: [email dijaga] Instagram: @Richard.Ahern Twitter: @RichardJAhern

Balik deui ka luhur kaca.

By Richard Ahern - Média LifeLine

kontak: [email dijaga]

diterbitkeun:

Panungtungan diropéa:

Rujukan (jaminan dipariksa kanyataan):

  1. Putusan sidang Amber Heard Johnny Depp bakal gaduh pangaruh anu ngaganggu: https://www.nbcnews.com/think/opinion/johnny-depps-amber-heard-trial-verdict-will-devastating-chilling-effec-rcna31681/ [Langsung tina sumber]
  2. Putusan Amber Heard ngirimkeun pesen anu pikasieuneun ka korban nyiksa - urang kedah sieun ku usaha pikeun ngajempékeun aranjeunna: https://www.thesun.co.uk/news/18766251/johnny-depp-amber-heard-verdict-chilling-mesage-victims/# [Langsung tina sumber]
  3. #MeToo parantos réngsé upami urang henteu ngadangukeun 'korban anu teu sampurna' sapertos Amber Heard: https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/may/22/metoo-is-over-if-we-dont-listen-to-imperfect-victims-like-amber-heard/ [Langsung tina sumber]
  4. Tarana Burke on Naon Kuring Teuing Nyaan Ngeunaan - Ngalegaan Wawancara | The Daily Show: https://www.youtube.com/watch?v=GfJ3bIAQOKg/ [Langsung tina sumber]
  5. Pangadeg #MeToo Movement, Tarana Burke | Alamat lengkep sareng Q&A | Uni Oxford: https://www.youtube.com/watch?v=50wz6Xm9VYs/ [Langsung tina sumber]
  6. Putusan Depp-Heard mangrupikeun pukulan ka sadaya awéwé: https://www.startribune.com/depp-heard-verdict-is-a-blow-to-all-women/600179795/ [Langsung tina sumber]
  7. Falsus dina uno, falsus dina harti omnibus: https://www.lawinsider.com/dictionary/falsus-in-uno-falsus-in-omnibus/ [Wewenang luhur sareng situs wéb anu dipercaya] {Bacaan salajengna}
  8. Entong percanten ka masarakat anu ngagungkeun panghina Amber Heard: https://mashable.com/article/depp-heard-verdict/ [Langsung tina sumber]
  9. Percobaan Depp-Heard: Naha Johnny Depp éléh di Inggris tapi meunang di AS: https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-61673676/ [Langsung tina sumber]
  10. Surat pendapat ti Hakim Penney S. Azcarate: https://www.courthousenews.com/wp-content/uploads/2021/08/deppheardopinion.pdf [Dokumén resmi pangadilan]
  11. Konstitusi Virginia - Pasal I. RUU Hak, Bagian 11: https://law.lis.virginia.gov/constitution/article1/section11/ [Situs web pamaréntah]
  12. Amber Heard & Johnny Depp: Telepon Telepon / AUDIO LENGKAP: https://www.youtube.com/watch?v=_DRr6FMZ9Ws/ [Langsung tina sumber]
  13. Jordan Worth hukuman Warwick Crown Court: https://www.thelawpages.com/court-cases/Jordan-Michelle-Worth-22697-1.law [Dokumén resmi pangadilan]
  14. Tinjauan Standards of Appellate Review di Virginia: https://www.sandsanderson.com/wp-content/uploads/2019/10/31-3-Delano-Standards_of_Appellate_Review.pdf [Jurnal akademik]
  15. Temple v. Moses (1940) - Mahkamah Agung Virginia: https://casetext.com/case/temple-v-moses [Dokumén resmi pangadilan]
  16. Sidang Amber Heard-Johnny Depp mangrupikeun pesta misoginis: https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/jun/01/amber-heard-johnny-depp-trial-metoo-backlash/ [Langsung tina sumber]
  17. Depp v Heard: Bonus ep 3 - Dr Charlotte Proudman: https://www.youtube.com/watch?v=lb_wbzgAUe4/ [Langsung tina sumber]
  18. Putusan Depp-Heard mangrupikeun pesenan pikeun awéwé: https://www.washingtonpost.com/opinions/2022/06/02/depp-heard-verdict-is-gag-order-women/ [Langsung tina sumber]

pulitik

Warta anu teu disensor panganyarna sareng pendapat konservatif di AS, Inggris, sareng politik global.

meunang panganyarna

bisnis

Warta bisnis nyata sareng teu disensor ti sakumna dunya.

meunang panganyarna

ngabiayaan

Warta kauangan alternatif kalayan fakta anu teu disensor sareng pendapat anu teu bias.

meunang panganyarna

hukum

Analisis hukum anu jero ngeunaan uji coba panganyarna sareng carita kajahatan ti sakumna dunya.

meunang panganyarna

Kode Lebetkeun: Teu tiasa nganggo CODElnbanner salaku kode global sabab dianggo pikeun nyimpen 2 potongan kode unik dina 17 tulisan

Miluan diskusi!
Pikeun langkung seueur diskusi, gabung ekslusif kami forum dieu!
ngalanggan
ngabéjaan tina
tatamu
11 koméntar
newest
pangkolotna Paling Undian
Umpan Balik Inline
Ningali sadaya koméntar
Pansy Abbas
Pansy Abbas
1 month ago

Kuring nyieun $90 sajam gawe ti imah. Kuring henteu pernah ngabayangkeun yén éta jujur ​​​​kana kahadéan tapi pendamping anu pangdeukeutna kuring kéngingkeun $ 16,000 sabulan ku damel dina laptop, éta leres-leres pikasieuneun pikeun kuring, anjeunna resep pikeun kuring nyobian éta. Sadayana kedah nyobian padamelan ieu ayeuna

ngan nganggo artikel ieu.. http://Www.Works75.Com

Panungtungan diédit 1 bulan ka tukang ku Pansy Abbas
Dreda Fairburn
Dreda Fairburn
bulan 3 ago

Kuring nyieun $90 sajam gawe ti imah. Kuring henteu pernah ngabayangkeun yén éta jujur ​​​​kana kahadéan tapi pendamping anu pangdeukeutna kuring kéngingkeun $ 16,000 sabulan ku damel dina laptop, éta leres-leres pikasieuneun pikeun kuring, anjeunna resep pikeun kuring nyobian éta. Sadayana kedah nyobian padamelan ieu ayeuna

ngan nganggo artikel ieu.. http://Www.HomeCash1.Com

Panungtungan diédit 3 bulan ka tukang ku Dreda Fairburn
juliya
juliya
bulan 3 ago

Abdi Boy pal ngajadikeun $ tujuh puluh lima / jam dina internét. Manehna geus tanpa ngerjakeun salila genep bulan tapi sésana bulan gaji nya geus jadi $16453 genuinely digawé di internét pikeun sababaraha jam.

buka link ieu....... Www.Workonline1.com

juliya
juliya
bulan 4 ago

Paycheck panungtungan abdi $ 2500 pikeun digawé 12 jam saminggu online. Babaturan sadulur kuring parantos rata-rata 8k salami sasih ayeuna sareng anjeunna damel sakitar 30 jam saminggu. Abdi henteu percanten kumaha gampangna sakali kuring nyobian éta. Potensi kalawan ieu téh sajajalan. Ieu naon atuh >> http://www.workonline1.com

Maryluther
Maryluther
bulan 4 ago

[ NGAHIJI SARENG KAMI ]
Kusabab kuring ngamimitian bisnis online kuring earn $90 unggal 15 menit. Ieu disada unbelievable tapi anjeun moal ngahampura diri lamun teu pariksa kaluar.
Pikeun leuwih jéntré mangga buka BUKA SITUS INI__________ http://Www.OnlineCash1.com

Becky Thurmond
Becky Thurmond
bulan 4 ago

Kuring ayeuna nyieun leuwih ti 350 dollar per poé ku digawé online ti imah tanpa investasi duit wae. Gabung link ieu posting pakasaban ayeuna tur mimitian earning tanpa investasi atawa ngajual nanaon……. 
SING SALAMET..____ http://Www.HomeCash1.Com

Panungtungan diédit 4 bulan ka tukang ku Becky Thurmond
jasmin loutra loura
jasmin loutra loura
bulan 4 ago

Kuring nyieun $92 sajam gawe ti imah. Kuring reuwas pisan dina waktos anu sami sareng tatangga kuring naroskeun yén anjeunna robih janten rata-rata $ salapan puluh lima tapi kuring ningali cara gawéna ayeuna. Kuring ngalaman kabebasan massa ayeuna yén kuring bos non-publik. 

jasmin loutra loura
jasmin loutra loura
bulan 4 ago

tiis

Lenida
Lenida
bulan 6 ago

Kuring nyieun $92 sajam gawe ti imah. Kuring reuwas pisan dina waktos anu sami sareng tatangga kuring naroskeun yén anjeunna robih janten rata-rata $ salapan puluh lima tapi kuring ningali cara gawéna ayeuna. Kuring ngalaman kabebasan massa ayeuna yén kuring bos non-publik. Éta naon anu kuring lakukeun.. http://www.youwork9.com

Panungtungan diédit 6 bulan ka tukang ku Lenida
Lenida
Lenida
bulan 6 ago

Kuring nyieun $92 sajam gawe ti imah. Kuring reuwas pisan dina waktos anu sami sareng tatangga kuring naroskeun yén anjeunna robih janten rata-rata $ salapan puluh lima tapi kuring ningali cara gawéna ayeuna. Kuring ngalaman kabebasan massa ayeuna yén kuring bos non-publik. Éta naon anu kuring lakukeun.. http://www.youwork9.com

Panungtungan diédit 6 bulan ka tukang ku Lenida
Lenida
Lenida
bulan 6 ago

Kuring nyieun $92 sajam gawe ti imah. Kuring reuwas pisan dina waktos anu sami sareng tatangga kuring naroskeun yén anjeunna robih janten rata-rata $ salapan puluh lima tapi kuring ningali cara gawéna ayeuna. Kuring ngalaman kabebasan massa ayeuna yén kuring bos non-publik. 
Éta naon anu kuring lakukeun.. http://www.youwork9.com

Panungtungan diédit 6 bulan ka tukang ku Lenida
11
0
Bakal mikanyaah pikir anjeun, punten mairan.x
()
x